IF Metall

Du tjänar på ditt medlemskap

Idén med vår förening är att vi ska förbättra våra villkor på arbetsplatsen och i samhället. Se vad du tjänar på ett medlemskap.

Värdet av kollektivavtalet på ett år

Kollektivavtalen faller inte ned från himlen. Löner, arbetstider, semestrar, föräldralön, ledigheter, ersättningar och grundläggande rättigheter i arbetet – allt detta har IF Metall förhandlat fram. På många arbetsplatser har de förtroendevalda fått fram lösningar med ännu mer fördelar för medlemmarna.

De förtroendevalde är ingen självklarhet. De utses av medlemmarna på arbetsplatsen. Han/hon har hand om många medlemmars ärenden. Den förtroendevalde känner till dina rättigheter och står på din sida.

IF Metalls skyddsombud bevakar arbetsmiljön. De driver krav för att motverka sjukdomar från risker som kemikalier, buller och farliga arbetsställningar. Ditt liv är viktigt – jobba ihop med skyddsombuden.

Utbildade medlemmar är starka medlemmar. IF Metall erbjuder dig utbildning via ditt medlemskap. Det kostar inget extra!

    Som medlem i IF Metall är du ingen svikare. Du vet att dina pengar används till att bevaka dina rättigheter i lagar och avtal och att ta hand om medlemmar som hamnat i knipa. Om du hamnar i en tvist med arbetsgivaren kan IF Metall hjälpa dig. Rättegångskostnaderna för exempelvis en tvist om en otillåten uppsägning i Arbetsdomstolen kostar cirka 500 000 kronor för båda parterna. Som tur är betalar vi kostnader för tvister gemensamt via medlemsavgiften.

    Alla anställda på en arbetsplats där arbetsgivaren tecknat kollektivavtal omfattas av avtalsförsäkringar. Exempelvis AGS som ger dig extra pengar om du blir sjuk, eller
    omställningsförsäkringen som hjälper dig att fi nna vägar till nytt jobb. Försäkringarna finansieras av pengar som löntagarna avstått i centrala löneförhandlingar och som facket har förhandlat fram.

Publicerat on 16 oktober 2009 at 19:40  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/if-metall/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: