Vi är smartare än Borgarna och vägrar sälja vår själ!

Det ena förslaget efter det andra hörs från politikerveckan i Almedalen och Borgarna tror tydligen att arbetarna är korkade på nåt vis. Att de först tar bort något bra och sen föreslår att återinföra det igen om vi är villiga att betala med försämrad arbetsrätt, är tydligen något de inbillar sig att vi ska köpa och inte fatta vad som hände!

Nu pratar vi om debatten om A-kassan och dess avgifter och ersättningar. Vi hade en låg avgift för alla arbetare och vi hade en någorlunda dräglig ersättning fram till att Borgarna tog över och bestämde att avgiften skulle följa arbetslösheten i branschen, vilket naturligtvis slog hårdast mot LO-medlemmarna.

Ersättningen försämrades och har inte höjts med en spänn sedan dess. Taket i vad du som mest kan få ut i A-kassa ligger alltjämt kvar på 680 kronor om dagen, vilket ger en industriarbetare ca: 50-60% av tidigare lön vid arbetslöshet.

 Nu säger sig borgarna tycka att detta är orättvist och vill ha samma avgift för alla och att ersättningen ska höjas och i gengäld antyder de att de vill ha uppluckrade turordningsregler i Lagen om anställningsskydd.

 Där kom haken, där kom det vi måste sälja för att få tillbaka det vi en gång hade. Vi förväntas sälja vår själ, vår anställningstrygghet för att få en dräglig tillvaro om arbetsgivaren sen väljer att säga upp oss.

 Men vi är inte korkade. Vi har haft en dräglig A-kassa med låga avgifter samtidigt som vi har ett bra anställningsskydd där facket är med och förhandlar. Varför skulle vi sälja det ena då för att få tillbaks det andra när det enda vi behöver göra är att rösta bort borgarna från makten 2014.

Published in: Okategoriserade on 06 juli 2012 at 11:04  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2012/07/06/vi-ar-smartare-an-borgarna-och-vagrar-salja-var-sjal/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. […] Camilla Wedin, Camilla Wedin, Carola Andersson, Kaj Raving Dela detta:TwitterFacebookRedditDiggStumbleUponE-postSkriv […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: