Det är fler jobb och mer utbildning vi behöver Björklund……inte mer förnedrande slavmarknad och lönedumpning.

Folkpartiet har verkligen hakat på Svenskt Näringsliv och Urban Bäckström när han hojtar om höga ingångslöner.

Jan Björklunds idé är att alla ungdomar ska ha jobb men de ska inte kunna försörja sig på det…….Ungdomarna ska ha jobb men det är inte säkert de får lära sig nåt för att utvecklas.

Det är som att säga att alla ska ha tillgång till mat men den ska inte kunna gå att äta……..  Alla ska ha tillgång till mat men det är inte säkert att du har förutsättningar att tillaga den.

Hur tänkte Björklund att jobben ska bli fler? Eller tycker han att det är okej att  40- och 50 plusare är den nya stora gruppen arbetslösa?? För någons jobb kommer ungdomarna att ta om arbetsgivarna byter ut anställda mot billig arbetskraft.

Folkpartiet har sagt sig beredda att lagstifta om ingångslöner om inte arbetsmarknadens parter kommer överens i linje med vad de önskar. Så att de skulle värna den Svenska modellen är första klassens ”Bullshit”!

Folkpartiet svarade också för lite sen på varför de vill förändra bl.a studieledighetslagen och menade att arbetsgivarna inte i lag ska åläggas skyldigheter mot facket. Jahaja då blir bilden här än mer klar……lagstiftning om ingångslöner skulle innebära i Folkpartiets heta dröm att arbetsgivarna inte behöver förhandla alls om vare sig anställningens längd, form, utbildning etc etc för dessa ungdomar upp till 23 år som hamnar i klorna på låglöneträskets monster.

Sen efter en tid på kanske fyra år med jobb till 100% utan garanti för utbildning, bredvid  äldre arbetskamrater men bara till 75% av lönen, låt oss säga 12 000 kr i månaden,vilket är mindre än a-kassetaket. Så kanske 23 åringen inte får vara kvar på jobbet när rean liksom är över och då räknas a-kassan på den inkomsten och blir reducerad till mycket blygsamma 9600 kr innan skatt. Efter skatt torde summan bli ganska lik den som socialbidragsnormen ligger på.

Ärligt talat….är det någon som tror sen att a-kassan i förlängningen får vara högre än de lägsta ingångslönerna?? Näpp den lär kasa ner ett snäpp också under ungdomarnas lägstalöner….för ALLA!

Folkpartiets fackföreningsfientliga hållning kan nog inte bli  klarare än så här och lika tydlig är deras förakt mot ungdomar och äldre som stolta går till arbetet för att tjäna till sin egen försörjning.

Det är fler jobb och mer utbildning vi behöver Björklund……inte mer förnedrande slavmarknad och lönedumpning.

Published in: Okategoriserade on 10 mars 2012 at 17:22  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2012/03/10/det-ar-fler-jobb-och-mer-utbildning-vi-behover-bjorklund-inte-mer-fornedrande-slavmarknad-och-lonedumpning/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. […] Camilla Wedin Dela detta:TwitterFacebookRedditDiggStumbleUponE-postSkriv utLinkedInLike this:GillaBli först att […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: