Vad som ger energin och kraften att fortsätta den fackliga kampen

Många har vi ibland suckat och pustat när vi tycker att vi kör huvudet i väggen och kampen känns tung och målen oöverkomliga.

Vad som är absolut bästa energikicken i sådana lägen är väl när man ser ljuset tändas i ungdomars ögon. När man ser att det fackliga budskapet sjunker in och aha-upplevelsen infinner sig. När en 22-åring säger att det är coolt med facket och att det är häftigt att vara med.

Denne 22-åring och hans tvillingbror finns på ett företag och de har båda precis fått fackliga uppdrag i klubben. De ser upp till klubbordföranden som får ”ta skit” för dem alla ibland.

-”Men han är cool och tar skit och sen  fortsätter han kampen…..kampen för oss och våra villkor. Vi är så glada över att han är vår ordförande och har fått igång det fackliga arbetet på företaget. Det händer bra grejer här nu. Vi är också så glada över att du finns och har hjälpt oss”, säger han till mig.

De orden från en ungdom är tillräckligt för att ladda alla batterier och för att känna att det är värt allt slit. Det får mig också att bli än mer övertygad om att det är därute vi måste finnas….därute jag vill vara mitt i smeten.  Finnas för att prata om och visa ungdomar och äldre vad meningen med facket är och att man kan påverka bara man håller ihop och kämpar.

Det har verkligen denna klubben fått göra. De har fått kämpa mot en arbetsgivare som tror att han kan trampa på anställda hur som helst. Med en stark ordförande och en oerhörd kämparvilja i gänget så når de framgång….lite lite i taget. Men det är ju så fackligt arbete fungerar…..man kämpar hårt och vinner lite mark i taget.

Och det är då man får energin och kraften att fortsätta den fackliga kampen.

Published in: on 07 februari 2012 at 11:45  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2012/02/07/vad-som-ger-energin-och-kraften-att-fortsatta-den-fackliga-kampen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. […] Leine Johansson, Camilla Wedin Dela detta:TwitterFacebookRedditDiggStumbleUponE-postSkriv utLinkedInLike this:GillaBli först att […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: