Genom eld och vatten och denna gången har vi lärt oss och kommer att finnas där..

Vår förbundsordförande som blev partiordförande och stoltheten sväller över hos alla oss som vet vem Stefan Löfven är och som har haft förmånen att lära känna honom.

Han denne otroligt engagerade och kompetente  man har nu kastats in i ett uppdrag som jag är övertygad om att han klarar men som först kommer att utsätta honom för hårda prov.

Första provet som media utgör……..för hur trist det än är så får jag konstatera att media styr mycket av folkets åsikter…..kommer direkt och skoningslöst där de inte drar sig för att lämna ut alla uppgifter om hela Stefans familj oavsett vad det handlar om. Fast media hittar såklart inga snaskiga historier och de tvingas skriva det positiva som är och som omger hela Stefan Löfven.

Löfven efterträder Juholt…..två fantastiska män som båda brinner för samma sak: den lilla människan och att samhället ska finnas för alla, oavsett vad du tjänar.

Juholt var mannen som verkligen lyfte upp våra frågor på den politiska dagordningen och diskuterade arbetarnas villkor. Jag hoppas att han nu ändå kommer att finnas i närheten och orka fortsätta driva dessa frågor.

Löfven är mannen som har levt med och i våra frågor i hela sitt liv och kommer att fortsätta Juholts arbete med att lyfta upp dem på den politiska dagordningen. Han är mannen från facket och cirkeln sluts nu mellan arbetarna-facket-partiet  och därför är Löfven rätt man för jobbet.

Media och till slut också folket gick illa åt Juholt och jag kan inte sluta att fråga mig vart vi andra var. Varför stod vi inte bakom, bredvid och framför den ledare vi valt. Varför kämpade vi inte hårdare för den politik denne ledare stod för??

Men vi har lärt oss något oerhört viktigt nu.  Med Löfven blir det annorlunda…..oavsett hur hårt det blåser så kommer vi att finnas där. Genom eld och vatten följer vi och absolut lojala mot den ledare som valts och mot den politik vi står för.

Vi IF Metallare kommer såklart att sakna Stefan Löfven som förbundsordförande men vi kommer att finnas bakom, bredvid och framför Stefan Löfven i kampen oavsett vart han befinner sig.

Vi kommer att hjälpa honom att kasta ut Reinfeldt och Alliansarna ur Rosenbad 2014.

Jag är alltid stolt över att vara IF Metallare och Socialdemokrat  men just nu är det sådär extra stort och jag är sprickfärdig av stolthet!!!

Published in: on 28 januari 2012 at 9:53  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2012/01/28/genom-eld-och-vatten-och-denna-gangen-har-vi-lart-oss-och-kommer-att-finnas-dar/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. […] Kaj Raving, Fredrik Ylander, Leine Johansson, Leine Johansson, Camilla Wedin Dela detta:TwitterFacebookRedditDiggStumbleUponE-postSkriv utLinkedInLike this:GillaBli först att […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: