Håll käften och dra åt helvete!

Ja rubriken är det som drar ögonen till själva texten. Men vad är det vi håller på med nuförtiden? Låter vi rubriker och halvsanningar ta över det som är viktigt…….själva sakfrågan?

Tidningarna har under dagen varit full av anklagelser mot Håkan Juholt om vad han sa och vad som stämmer med den tekniska detaljverkligheten. Alla debatterar på ett eller annat sätt detta faktum att Juholt sa något om att SD varit i maskopi med Alliansen i en försvarsfråga.

Men hur många av oss debatterar själva sakfrågan eller ens minns den? Ja just det….frågan det var tal om och handlade om nedläggningen av värnplikten.

Den frågan kommer helt bort i medias och folkets debatter och i fikarummens samtal idag. Så trist att folket går på medias utspel också om Juholts vara eller icke vara. Såklart att han kan komma igen……han är här och det är partiets övriga delar och anhängare som inte har styrkan nog att stå emot halvsanningar och orelevanta upplysningar.

Aftonbladets Melin skriver idag: ”Man vet inte vem det är mest synd om. Håkan Juholt eller Socialdemokraterna”

Ja kanske till henne är rubriken riktad. Det är inte synd om vare sig Juholt eller oss andra. Det är synd om dem som tvivlar och om dem som Melin som skriver sin dagliga skit!!

Så det som behöver göras är att folket måste stå upp för vad de tror på…..inte för vad någon säger åt dem att tycka om någon person…..eller för vad någon hittar på för halvsanning för att dölja sakfrågorna.

Vi Socialdemokrater måste hitta ordet Lojalitet och dess rätta innebörd. Ha gärna intern kritik men rikta den internt och inte ut i det blå.

Lojalitet betyder också att stå upp för det man tror på i alla väder och då särskilt i vårt fall när det blåser Blåväder!!

Published in: Okategoriserade on 17 januari 2012 at 10:51  Comments (8)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2012/01/17/hall-kaften-och-dra-at-helvete/trackback/

RSS feed for comments on this post.

8 kommentarerLämna en kommentar

  1. Bra skrivit instämmer i varje ord.

  2. Jätte bra skrivet…

  3. Så sant som det var sagt.

  4. Perfekt!

  5. Lena Mellin stavar sitt efternamn med två l.

  6. Och vem var orsaken till att politiken återigen hamnade i skuggan av nya fadäser?

    En skicklig politiker ska se till att budskapet kommer fram utan att överskuggas av egna fotfel. Håkan håller på att stjälpa hela partiet – att vara lojal i ett sådant läge är både dumt och oansvarigt.

  7. […] Camilla Wedin, Leine Johansson, Kaj Raving Dela detta:TwitterFacebookRedditDiggStumbleUponE-postSkriv […]

  8. Vad kommer det sig att den pajasen ska försvaras in i det sista när han är en klåpare som inte kan hålla rätt på olika saker. Det är hans fel att debatten ändrade fokus, hade han haft rätt fakta hade detta aldrig hänt. Nä han får gärna sitta kvar, finns ingen bättre valarbetare för Moderaterna och co!!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: