Centern vill kombinera arbetslinjen med sparandelinjen

Annie Lööf säger att sparande på banken inte ska vara en klassfråga. Hur hon tänker sig att alla de som inte idag har råd att faktiskt kunna lägga undan och spara pengar ska kunna det bara för att det lönar sig mer att spara framgår inte och förmodligen har hon inte tänkt så långt?

Hon säger till Aftonbladet:Om vanliga människor får behålla merparten av ­avkastningen från aktieutdelningar och bankkonton blir det betydligt roligare att regelbundet ­spara pengar för framtida utgifter och ­behov.”

Omkring 30 procent av svenskarna uppger i en Sifo-­undersökning att de har mindre än 10 000 kronor på banken för oförutsedda utgifter.

Ja det finns en anledning till detta som Annie inte har begripit.  En anledning som inte alls gör det roligt med sparande.

Det finns nämligen människor idag som faktiskt inte har råd att lägga undan pengar och i en del av fallen beror det på att de av någon anledning inte kan jobba.

Och vad kommer Annie med för lösning? Jo en lösning för dem som har jobb och redan idag möjlighet till ett sparande. Istället borde hon komma med en lösning för hur alla ska få ett jobb. Det går inte längre att ha skygglappar på och tro att allt löser sig med olika linjer av idioti.

Published in: on 12 januari 2012 at 17:06  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2012/01/12/centern-vill-kombinera-arbetslinjen-med-sparandelinjen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. […] Camilla Wedin, Eli Abadji, Eli Abadji, Leine Johansson, Patrik Renfors Dela […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: