Dags att folket slutar att leka Idoltävling med politiken.

Läser återigen hur media kastar sig över olika mätningar om partiledares popularitet och hur stödet för partierna ökar respektive minskar.  Aftonbladet idag har en artikel om Juholt där de beskriver hans höst och vinter och passar självfallet på att kasta skit för att folket inte ska glömma.

Tidningen fortsätter med sina lögner och kallar detta med hyresbidraget för ”hyresaffären”. Ett uttryck som används medvetet för att få folk att uppfatta det som ett medvetet handlande av Juholt i syfte att roffa åt sig något han inte haft rätt till. De drar också upp hans sambo och hennes bakgrund. Hon som överhuvudtaget inte har med den socialdemokratiska politiken att göra.

Men folk läser denna smörja och bildar sig en uppfattning om partiledarna och sen säger sig rösta si eller så.

När ska folk fatta att politik inte är någon Idoltävling eller Robinson där man röstar ut en efter en,  där bara personen som leder partiet står i fokus för hur man röstar. När ska folk fatta att media har utsett sig själva till jury och använder alla medel för att få sin oönskade kandidat utröstad.

Politik är mer allvarligt än så. Om vi leker med tanken om att Juholt och Reinfeldt skulle byta plats och leda den andres parti…..vem tror att Borgarna plötsligt skulle rösta rött och tycka att höjd ersättning i a-kassan och sjukpenning är bra. Eller att det är bra med en gemensamt skattefinansierad välfärd etc??

Skulle jag välja att rösta blått bara för att Juholt ledde ett av de partierna?? Nä aldrig någonsin…..min röst går till Socialdemokraterna för att den politiken stämmer med mina värderingar om hur jag vill att samhället ska se ut och agera. Sen att Juholt är en mycket klok och bra ledare är en bonus.

Så skärpning Svenska folket….sluta upp med personfixeringen och titta på den förda politiken istället. Sluta upp att ägna er åt medias jurylek och sluta att tro att politik är en Idoltävling.

Published in: on 27 december 2011 at 12:14  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2011/12/27/dags-att-folket-slutar-att-leka-idoltavling-med-politiken/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. […] Patrik Renfors, Camilla Wedin, Carola Andersson, Kaj Raving, Patrik Renfors, Leine Johansson Dela […]

  2. Mycket bra skrivet! Håller med till hundra procent!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: