Mellan Lucia och Tomten kom Juholt på besök i hemlänet.

Lucia sprider ljus och förvarnar om julen där Tomten kommer och sprider värme och gemenskap. Åtminstone för dem som inte är ensamma och för dem som har råd att fira jul.

Mittemellan Lucia och Tomten kom så Håkan Juholt och talade i sitt hemlän och hemstaden Oskarshamn.

Åt helsike med Lucia och Tomten för den som verkligen sprider ljus, värme och gemenskap för alla är Juholt. Hans tal inspirerar och mer engagerad än någonsin står han där och lovar oss att lyfta ut Reinfeldt ur Rosenbad 2014 och det inger en känsla som är oslagbar…..framtidshopp.

Hopp om att barn i ett rikt land som Sverige inte ska behöva uppleva att föräldrarna inte har råd att köpa julklappar eller ens råd att köpa nya kläder när de gamla blivit urvuxna.

Hopp om att alla ska kunna få en god utbildning för att få ett jobb.

Hopp om att jobben blir tryggare och att ingen ska behöva jobba för sänkta löner eller jobba under slavliknande förhållanden.

Hopp om att folket och samhället är de stora vinnarna istället för elbolagen, finansbolagen eller de privata ägarna till det som en gång var vårt gemensamma ägande.

Hopp om att barn får vara barn och slipper vara kunder i en skapad skolmarknad där pengarna styr vilken skola och utbildning de får.

Detta och mycket mer sa Juholt under sitt tal och jag förundrades över hans styrka och engagemang trots den häxjakt som pågått mot honom. Hur orkar karln?

Men snabbt kom insikten…..han orkar för att han så starkt tror på en Socialdemokratisk solidarisk politik där alla i samhället har det bra istället för som i Borgarnas kalla och egoistiska samhälle. Han orkar för att han bakom medias lögner känner stödet från alla oss som delar hans värderingar.

Juholt orkar för att han tror på solidaritet…..alla vi som tror på samma sak måste visa honom att vi alltid står bakom honom och att vi också orkar.

För om vi alla orkar kan vi hjälpas åt att lyfta ut Reinfeldt ur Rosenbad 2014.

Published in: on 18 december 2011 at 15:31  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2011/12/18/mellan-lucia-och-tomten-kom-juholt-pa-besok-i-hemlanet/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. […] Kaj Raving, Patrik Renfors, Leine Johansson, Kaj Raving, Camilla Wedin Dela detta:TwitterFacebookRedditDiggStumbleUponE-postSkriv utLinkedInLike this:GillaBli först att […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: