Tal till nationen….det föreligger stor risk för konflikt inom industrin.

Kära Medborgare!

Vi har nått en tidpunkt där konfliktrisk inom industrin föreligger.

Arbetsgivarna har med sina guldregn över direktörer och nu med sin ovilja att belöna arbetarna visat att de till fullo ställer upp bakom Borgarnas strävan att öka klyftorna i samhället. De anser inte att arbetarna är värda en rimlig löneökning. Deras motto är ”Mycket vill ha mer” och ”Pressa ner arbetarna på knä”.

Men kära medborgare, oavsett i vilken bransch ni arbetar eller om ni just nu drabbats av arbetslöshet eller sjukdom,  är det dags att  stå bakom facket som  i avtalsrörelsen tar upp kampen mot orättvisorna. Orättvisorna som slår mot hela arbetarkåren.

Än så länge rör konflikten officiellt bara industrin men fackförbund efter fackförbund höjer rösten och ställer sig bakom Facken inom industrin.

Läget är allvarligt då arbetsgivarna i konspiration med Borgarna driver kamp om att rika ska ha mer medan folket ska lämnas fattiga. Arbetsgivarna kommer att försöka påvisa att företag går under i någon sorts påhittad kris. De kommer hota med att jobben försvinner.

Detta är dock tomma hot och frågan ni ska ställa er är: ”Varför ska vi gå under för att direktörer ska ha guld och varför ska min livskvalité försvinna för att företagen ska få större vinster”?

Så medborgare…..det är dags att tala om att vi inte tolererar detta av Borgarna och arbetsgivarna skapade klassamhälle. Det är dags att kräva högre lön.

En vädjan till er alla att hålla ihop och följa devisen: ”Starka tillsammans” och ”Vi kräver bara rättvisa”.

”Upp till kamp” är ett välkänt uttryck och gäller i högsta grad i nuläget. Oavsett vad slutresultatet blir så är mycket redan vunnet genom att vi markerade och sa nej till arbetsgivarnas skambud.

Vi kan redan nu sträcka på oss i insikt om att vi sa ifrån och tar avstånd mot orättvisan. Bara detta i sig är ett tecken på att vi vägrar gå ner på knä.

Kära medborgare……stå upp för kampen och anslut er till oss och bli en ”Working class hero” ni också.

Published in: on 03 december 2011 at 10:50  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2011/12/03/tal-till-nationen-det-foreligger-stor-risk-for-konflikt-inom-industrin/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. […] löneskillnader, LO bilaga i LO-tidningen om avtalsrörelsen Fler som bloggar:  Göran Johansson, Camilla Wedin, Carola Andersson, Löntagarbloggen,  […]

  2. […] Martin Mobergs betraktelser…, Camilla Wedin, Görans tankar och bagateller, Lönebloggen, […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: