Nu kommer försök till attack….dolt bakom låtsat fjäsk och löjets skimmer.

Moderaterna har partistämma och enligt Aftonbladet ( som förvisso knappast räknas som trovärdig längre) så vill Moderaterna samarbeta med facket.

Tillåt mig att småle….

Men förutom att Melin i vanlig ordning hyllar Borgarna så kan de faktiskt ha uttryckt denna önskan att samarbeta med oss men det är knappast ärligt menat eller ens seriöst. Det troliga är en baktanke eller rättare sagt två.

Om det låter som att de vill samarbeta med facket så tror de sig kunna lura över väljare till sig vilket är baktanke nummer ett.

Nummer två är att de kan komma överens med oss bara om de får som de själva vill.

För vad är det de säger egentligen?

”Under finanskrisen gjorde IF Metall upp med arbetsgivarna om kortare arbetsvecka. På en del företag använde man en del av arbetstiden till utbildning. Det krisreceptet vill Borg bygga vidare på för att minska långtidsarbetslösheten, och erbjuder företagen sänkt arbetsgivaravgift i upp till nio månader som morot. De vill också diskutera hur företagen ska kunna behålla nyckelpersoner vid nerdragningar.

Andra Moderater uttalar sig i landet om att de vill eftersträva Danmarks modell Flexicurity. Och inte att förglömma deras ständiga försvar av FAS3 och försäkringskassans regler som drabbar människor hårt”

Att de plötsligt vill diskutera statens medverkan i kristider är något nytt då de fullständigt nonchalerade IF Metalls försök till diskussioner i frågan när krisen rasade som värst och SAAB bryr de sig ju inte om alls.

Borg kallar sänkt arbetsgivaravgift en morot till arbetsgivaren och tänker förmodligen att detta ska vara moroten till facket också för att vi ska gå på det där med urholkad arbetsrätt och slavarbete utan kollektivavtal.

Danmarks modell bygger på en urholkad arbetsrätt där arbetsgivaren mycket lättare kan säga upp vem de vill. Visserligen med en förut stark a-kassa och arbetsmarknadspolitik. Men under krisen försämrades deras a-kassa och arbetsmarknadspolitiken upphörde.

Det är detta fler och fler Moderater nu vill ha och tydligen också Borg och Reinfeldt då de pratar om att vilja förbättra arbetsgivarens möjligheter att behålla nyckelpersoner vid nerdragning.  Därmed kommer även Moderaterna ut ur garderoben och säger att de vill ta bort turordningsreglerna i LAS.

För att ytterligare kuva arbetarna kör nu Moderaterna med låtsad fjäsk för facket men det försvinner i något slags löjets skimmer när man läser mellan raderna som ”BorgarhyllarMelin” skriver.

I en annan artikel diskuteras också LAS och jag blir så uppriktigt trött på att man hela tiden i alla frågor skyller på jämställdhet. Man menar här att LAS diskriminerar kvinnor för att de är sist in.

Om nu arbetsgivarna inte fått ändan ur vagnen att anställa kvinnor och män lika så är det ett helt annat problem……skyll inte på Lagen om anställningsskydd. En lag skrivs för att skydda individen oavsett kön.

Om lagen ändras så att arbetsgivarna säger upp vem de vill så ska vi inte tro för ett ögonblick att de då automatiskt väljer att behålla kvinnorna för det. Och det vore väl diskriminering om något att säga till männen: ”Tyvärr….du är man och anledningen till att du sägs upp är just därför att du är just man.

Published in: on 22 oktober 2011 at 14:23  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2011/10/22/nu-kommer-forsok-till-attack-dolt-bakom-latsat-fjask-och-lojets-skimmer/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. […] Patrik Renfors, Fredrik, Camilla Wedin Dela detta:TwitterFacebookRedditDiggStumbleUponE-postSkriv utLinkedInLike this:GillaBli först att […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: