En skuggbudget för ett Sverige som alla kan leva i.

Det har redan skrivits spaltmetrar om Socialdemokraternas skuggbudget och det kommer att fortsätta skrivas. Intressant är också hur de olika medierna vinklar rubriker och skuggbudgeten efter vad som ger en ”bra rubrik” och efter vad de troligen tycker om innehållet.

Här kan nämnas Expressen som har en rubrik med ”Skattehöjning i S-budget”.

Ja då menas den borttagning av jobbskatteavdraget för dem som tjänar 50 000 kronor i månaden och mer.

Ja tjänar man i den storleksordningen så är det ytterst rimligt att de betalar mer skatt.

Aftonbladets lilla solstråle Melin skriver att S har förändrat sin politik så att väljarna inte känner igen sig.  Hon menar RUT och a-kassan bl.a

Det nya är väl då att istället för slopad RUT, en kraftigt reducerad möjlighet till RUT som i förslaget endast ska gälla barnfamiljer och pensionärer och med ett maxbelopp på 25 000 kronor.

Ja en liten förändring i synen på RUT men i linje med vår omtanke om dem som har det svårast att få ihop ekonomin istället för borgarnas gynnande av de redan rika. A-kassans ersättning är i förslaget lite mindre än innan valet men med tanke på ekonomiska läget i världen så kan det vara bra att höja ersättningen i flera steg. Detsamma gäller avgiften till a-kassan.

Det är ändå ett stort steg i rätt riktning vad gäller a-kassan där ingen ska behöva gå från hus och hem om arbetslösheten skulle slå ner i tryggheten.

Vi vill också lagstifta om rätt till heltid och ett tak för allmän visstid. Ja vi vill ha full sysselsättning och också trygga anställningar för att samhället i stort ska må bra. Ytterligare ett steg i tryggheten på jobbet är satsningen på systematiskt arbetsmiljöarbete och kompetensutveckling.

För att absolut försöka nå målet om full sysselsättning så satsar vi också på riktiga jobb istället för FAS3 och fler utbildningsplatser och barnomsorg på obekväm arbetstid.

Summan av detta är en total satsning på nya jobb och också möjlighet för individen att kunna ta ett jobb.

Nä Melin och Expressen…..vi är fortfarande det enda arbetarepartiet.  Och precis som tidigare tror vi på solidaritet, gemensam välfärd och full sysselsättning.

Vi tror på ett Sverige som alla kan leva i.

 

Published in: on 05 oktober 2011 at 13:26  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2011/10/05/en-skuggbudget-for-ett-sverige-som-alla-kan-leva-i/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. […] (S)ebastians tankar, Martin Moberg, Röda Berget, Peter Andersson, Kent Persson, Tokmoderaten, Camilla Wedin, LO-bloggen, Maria […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: