Nästa käftsmäll från Borgarna till arbetarna är på ingång.

Regeringen tillsätter en utredning som ska se över regelverket kring tvister i samband med uppsägning.Utredaren ska ge förslag på åtgärder som minskar arbetsgivarens kostnader vid tvist om uppsägning.

Detta tycker såklart Svenskt Näringsliv är bra. Det är förmodligen en ren beställning från dem till regeringen.

Idag om du blir uppsagd av personliga skäl och vill bestrida det genom ogiltligförklaring så har du rätt att stå kvar i anställningen och få betalt av arbetsgivaren under tiden tvisten pågår.

Regeringen har tidigare uttalat en förslagslösning att arbetsgivaren inte ska stå för dessa kostnader utan att individen eventuellt ska gå över på a-kassa.

Detta är i klartext en ny stor rejäl käftsmäll till arbetarna. Mer makt åt arbetsgivarna att kunna säga upp vem som helst för vad som helst utan att behöva ta något som helst ansvar. Anställningstryggheten urholkas än mer. Om tanken med a-kassa blir verklighet så borde det innebära att du är tvungen att söka nytt jobb innan du ens vet svaret på om du blev lagligt uppsagd på det förra.

Med en usel a-kassa som det är idag så kommer ingen heller att ha råd att vänta utan ett nytt jobb är enda alternativet.

Summan av det hela blir att arbetsgivarna blir vinnare dubbelt upp. Säg upp vem du vill och det är alldeles gratis utan några som helst konsekvenser.

För oss arbetare blir vardagen på jobbet än hårdare då du gör bäst i att stå med mössan i hand så att arbetsgivaren inte får för sig att säga upp dig pga personliga skäl. Tack för den snytingen regeringen!!

Svenskt Näringsliv menar att en sådan här regelförändring skulle få arbetsgivarna att vilja anställa fler då det inte blir så kostsamt att säga upp någon.

Jaha…..då trillar jobben ner från himlen bara sådär. Dra den om Rödluvan också när ni ändå håller på…..

Published in: on 16 september 2011 at 9:28  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2011/09/16/nasta-kaftsmall-fran-borgarna-till-arbetarna-ar-pa-ingang/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. […] Camilla skriver om en käftsmäll från borgarna Dela detta:TwitterFacebookRedditDiggStumbleUponE-postSkriv utLinkedInLike this:GillaBli först att […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: