Snedvriden vinkling för att skapa rubriker är tröttsamt och döljer sanningen.

Igår damp som vanligt LO-tidningen ner i brevlådan. Vart vill tidningen komma med rubriker som antyder att männen i industrin sviker kvinnorna? Tidningen använder allt de kommer åt för att skapa rubriker om ett känsligt ämne som jämställdhet men de bryr sig föga om sakfrågan utan bara försöker utmåla industriförbunden som skitstövlar till män som inte bryr sig.

Inte nog med det så har 6F som är förbunden SEKO, Byggnads, Transport, Fastighets, Elektrikerna och Målarna en artikel med som ytterligare spär på denna konstgjorda jämställdhetsdebatt. Ju mer de håller på desto mer framstår vi kvinnor som svaga, ointellektuella offer.

Sanningen är istället här att industriförbunden inte alls sa nej till en jämställdhetspott utan det var nivån på den. Vi sa nej därför att den för det första inte var som LO:s representantskap sagt ja till och för det andra missgynnar storleken på potten alltför många lågavlönade som kanske inte tillhör kvinnoförbunden.

Det finns avtalsområden inom industrin som har ett snitt över 22 400 men där många ligger rejält under och skulle inte få del av den pott som föreslagits.  Därför vill industriförbunden inte ställa upp på att lågavlönade medlemmar återigen ska stå tillbaks för att andra ska få mer.

Denna frågan har nu vinklats alltför mycket till en kvinnokamp och männen utmålas som stora bufflar. Tyvärr hakar kvinnliga förbundsorföranden på denna vinkling och hjälper till att snedvrida debatten så att sakfrågan och sanningen döljs.

Det är kanske dags att vi börjar prata individer oavsett man, kvinna, etnisk bakgrund, ålder, förbundstillhörighet.

Vi behöver ha upp alla lågavlönade oavsett om de är män, kvinnor eller något annat.

Om alla lärde sig när de kommer in i ett rum att inte lägga märke till om man är ensam man, kvinna eller annat heller, utan bara se andra individer så skulle det vara en bra början.

Jag har varit med om på ett seminarium där anordnarna ursäktade sig för att jag var enda kvinnan och undrade om jag ville byta seminarium.  Vaa??!!!

 

 

Published in: on 10 september 2011 at 9:18  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2011/09/10/snedvriden-vinkling-for-att-skapa-rubriker-ar-trottsamt-och-doljer-sanningen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. […] Camilla gillar inte LO-tidningens vinkling, Patrik vill begränsa friskolors vinster, Dela […]

  2. Bra klargörande artikel Camilla!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: