Det är Melins hackande som inte är klädsamt och håller inte i längden…..sorry.

Sin vana trogen så hackar Aftonbladets Lena Melin i allmänhet på S och i synnerhet på Håkan Juholt. Vad hennes problem består i kan man fråga sig och någon oberoende politisk reporter är hon definitivt inte.

Att anklaga Juholt för att tumma på sanningen i sitt sommartal verkar vara brist på andra sakargument från hennes sida. En vanlig kommentar när någon inte har fler argument är: ” Fast det var ju S som införde den eller den reformen från början.”

Hon går i samma okunskapens fälla. För det är ju så att samhället förändras och beroende på hur politiker utvecklar en införd reform så kan den bli alldeles snedvriden över tiden, som FAS3 och A-kassan exempelvis.

Så Håkan Juholts metoder för att föra fram politiken är enbart ärlig och ibland också självkritisk. Han håller inte andra bakom ryggen och försvarar en tidigare förd politik som kanske visade sig slå fel.  Hans mål är istället att skapa ett bättre samhälle för framtiden. Han ser vad som är fel idag och vill ändra på det.

Vad gäller restaurangmomsen så säger han att det är fel sätt och att den inte ger tillräckligt med jobb. Även om de Rödgröna hade med det inför valet så säger Juholt vad han tycker nu och vad som är bra för framtiden. Det är inte att tumma på sanningen utan det är att vara ärlig och säga” Ok, vi hade nog fel för här behövs rejäla krafttag för att vända arbetslöshetssiffrorna och då är momsen fel väg.

Likadant gäller elmarknaden. Han förnekar inte att Socialdemokraterna varit med och tagit fram reformen utan han säger att den inte fungerar idag och måste ändras. Detsamma gäller pensionerna, sjukförsäkringen etc

Det är en styrka att kunna ha insikt om att gamla system och reformer, oavsett vem som införde dem,  kanske inte blev som det var tänkt eller blir uttjänta med tiden och då behöver förändras.

Vad man kan undra över här är istället vilka metoder en sk. oberoende politisk sakkunnig reporter använder sig av. Att kalla sig oberoende och så tydligt ha valt sida är definitivt inte klädsamt och håller inte i längden.

 

Published in: on 22 augusti 2011 at 17:21  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2011/08/22/det-ar-melins-hackande-som-inte-ar-kladsamt-och-haller-inte-i-langden-sorry/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Har Ni gjort någonting rätt någongång?
    Svenska folket börjar fatta. Akta er för det.

  2. OK, då är vi överens. Allt (s) har genomfört är fel och vi vill ha tillbaks makten för att göra nya fel. Har jag tolkat dig rätt?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: