Som strutsar med huvudet i sanden….syns inte…finns inte.

Likt en struts med huvudet i sanden uttalar sig UL:s styrelseordförande Fredrik Ahlstedt (M) om tågtrafikproblemen i Uppland:

”Jo tågtrafiken funkar alldeles utmärkt. Däremot har vi problem med att det finns en del inställda tåg. Den trafiken som går fungerar utmärkt.

Ska man skratta eller gråta? De som drabbas av inställda och försenade tåg skrattar definitivt inte.

Fredrik Ahlstedt är nog en sann Moderat för hans svar är samma som regeringen ger i alla möjliga frågor.  De har nog alla huvudena i sanden.

Deras filosofi är genomgående i många olika frågor. Som a-kassan som fungerar…..fast alla har inte rätt till den. Man får ersättning…..fast inte så mycket att du kan försörja dig.

Sjukförsäkringsreglerna fungerar utmärkt……fast en del trillar ur systemet pga  en längre allvarlig sjukdom. Läkare är bra……fast inte på att bedöma arbetsförmågan så det passar in i reglerna

Arbetsmarknaden fungerar utmärkt……fast en del är ju arbetslösa och dessutom ungdomar. FAS3 är väl bra…….för arbetsgivarna men människorna far illa.

Tänk om jag skulle betala in bara halva hyran och sen säga….ja men den halvan jag betalade kom ju fram. Eller bara stanna varannan gång vid rödljuset…..vadå jag stannade ju förra gången och det funkade alldeles utmärkt.

Sen har vi läkarna som efter en operation skulle kunna säga att denna gången funkade det ju bra….vi har lite problem annars med kommunikationsfel i tekniken och om det snöar ute är det inte säkert att vi orkar en hel operation.

Lärarna kan ju stolt säga att klassen är så duktig……för den delen av klassen som var närvarande och faktiskt fick ett slutbetyg.

Nä jag, läkarna och lärarna gör inte så…..det fungerar inte så att man kan välja att bortse från helheten och strunta i konsekvenserna för andra.

Men tyvärr fungerar Alliansen så när de ser på samhället. De som kan göra någonting åt det stoppar huvudet i sanden och låtsas som att problemen inte finns.

Published in: on 18 juli 2011 at 12:09  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2011/07/18/som-strutsar-med-huvudet-i-sanden-syns-inte-finns-inte/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. […] Camilla skriver om ett strutsfenomen, Patrik har skrivit om en Gubbig […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: