Jag ser att kampen nu är lika aktuell som då….det borde Bodström också gjort.

Läser i Kvp att Tomas Bodström varit med i en debatt igen och uttalat sig som i boken att Socialdemokraterna borde klippa banden med LO. Han liknar samarbetet som en längtan tillbaks till 50- 0ch 60-talet.

Bodström var inte med på 50- och 60-talet och inte jag heller men jag utgår ifrån hur samhället ser ut nu och läser om hur det var förr. Om Bodström också gjort det så skulle han aldrig uttala sig som han gör. Han verkar inte ha en aning om hur det ser ut för dagens arbetare och ”vanligt” folk.

Även om man inte tillhör LO-kollektivet så gäller det att vara riktigt rik för att undkomma Alliansens iskalla politik. Riktigt rik är det inte alla i tjänstemannagrupperna som är heller.

Att kämpa för bra villkor för löntagarna,se till att alla som av någon anledning inte kan jobba klarar sig hyggligt ekonomiskt och att vi gemensamt finansierar välfärden har S alltid kämpat för och gudarna ska veta att det är aktuellare är någonsin nu år 2011.

Vi ska inte byta politik för att försöka komma dit där vi tror att väljarna finns……då är man bara ute efter makten. Vi ska istället bedriva den politik vi tror på och står för och vara tydliga med den så att väljarna kommer till oss.

Bodström och hans nyskrivna bok är ett tydligt tecken på bitterhet…..och det är tragiskt. Annars gör man inte så. Man vänder sig inte emot det man en gång har ingått i och kastar bröd till vargarna dvs media.

Genom media får nu Bodström den tydligen hett efterlängtade uppmärksamheten som sätter honom i strålkastarljuset en stund.

Skribenten i KvP som för övrigt verkar vara anhängare av högern, kallar det att vara öppen och rak…..jo förvisso men varför skriva en bok om det och just straxt efter den nya partiledaren tillträdde? Och varför gå runt i Almedalen och fråga folk om de läst hans bok? Det är inte öppet och rakt utan sliskigt och beräknande.

Men sen då när lampan slocknar och media tröttnat? Känns ”hämnden” lika kul då?

Men partiet och LO:s samarbete överlever sådana här saker för det är nu som då det behövs. Och visst kommer vi att ha en ”storstadspolitik” också…….. Juholt kommer att vara lika tydlig med den.

Det är bara vargarna…..förlåt….. media som har så bråttom att kritisera men såklart måste arbetet göras noga innan det presenteras. Informationen kommer till väljarna och den kommer från Håkan Juholt själv.

Published in: on 10 juli 2011 at 19:21  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2011/07/10/jag-ser-att-kampen-nu-ar-lika-aktuell-som-da-det-borde-bodstrom-ocksa-gjort/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Thomas Bodström har alltid varit en kappvändande pjatt som inte ens ser politiken som en väg till makt, utan en väg in i strålkastarskenet. Personligen hade jag hoppats att han skylle stanna i USA.

  2. […] Eli har ett Sommarparty!, Leine hoppas att svenskarna har genomskådat dem, Camilla skriver att kampen är lika aktuell och om sina intryck från […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: