Maud Olofsson till attack mot IF Metall….nu har hon skitit rejält i det blå skåpet

Att Maud Olofsson inte bryr sig om industrin och dess anställda och att hon föraktar facket vet ju alla. Men nu skiter hon rejält i det blå skåpet när hon öppet attackerar IF Metalls förbundsordförande Stefan Löfven och menar att han bara bryr sig om partiet och inte sina medlemmar i SAAB-frågan.

Hon säger till Expressen: ”Han har en politisk agenda. Det är ju det det är frågan om. Löntagarnas intresse borde vara det viktiga, och då måste man ju föra ett samtal med bolaget.”

Hon kan väl inte på allvar mena att Löfvens motiv skulle vara rent politisk i den mening att han bara försöker sätta regeringen i dålig dager…..hon måste vara helt galen!!

Löfvens och IF Metalls agerande är självklart i första hand i löntagarnas och medlemmarnas intresse men också i landets. Industrin är viktig för Sverige även om näringsministern inte har fattat det. Industrin är själva motorn i landet och utan motor får vi heller ingen välfärd etc.

Sen är arbetarna i fordonsindustrin IF Metalls medlemmar och ca: 6000 av dem med underleverantörers anställda riskerar att bli arbetslösa. En del i lösningen för att rädda jobben och företagen här är att den ryske affärsmannen Vladimir Antonov släpps in som ägare till SAAB. Här har regeringen bollen och kan agera för att skynda på det hela med godkännande av Antonov.

Och ja…..då är det i allra högsta grad en politisk fråga…..inte bara rent arbetsmarknadsmässigt utan rent partipolitiskt och på ministernivå. Och Löfven hade kritiserat oavsett parti om frågan skötts lika dåligt som den gjorts av nuvarande regering. Och det hade han gjort i medlemmarnas intresse och för att han vet industrins betydelse.

Nä Mauds agerande och försvarstal här är bara ett sätt att skylla ifrån sig och inte vilja tala om sin egen agenda och syn på industrin. Men den lyser igenom och en redan illa omtyckt näringsminister skaffar sig fler minuspoäng. För gissa på vems sida IF Metalls medlemmar står, när hon först struntar i deras jobb och sen kastar skit på vår förbundsordförande.

Lägg sen till den Moderaten som på sin blogg skrev att de SAAB-anställda inte behövde något lån tills lönen betalades för de borde ha sparat jobbskatteavdraget. Ett hån mot arbetare i allmänhet och en rejäl magspark till de hårt drabbade anställda på SAAB.

Alliansens syn på arbetare börjar sippra ut alltmer och jag är övertygad om att när väl fler inser att vi blir blåsta på både mer pengar i plånboken och jobben, då är det äntligen kört för Alliansens kalla omänskliga styre.

Gissa om jag kommer att fira då!!!!

Published in: on 30 juni 2011 at 13:55  Comments (3)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2011/06/30/maud-olofsson-till-attack-mot-if-metall-nu-har-hon-skitit-rejalt-i-det-bla-skapet/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 kommentarerLämna en kommentar

  1. Jo, -det är hånfullt i verklighetens och framtidens land

  2. […] Camilla skriver om att skita i det blå skåpet, Fredrik skriver om Piff och […]

  3. […] aning om hur välstånd skapas i Sverige. Man har en extremt konstig syn på industrin i Sverige. Camilla Wedin skriver på sin blogg: ”Att Maud Olofsson inte bryr sig om industrin och dess anställda och […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: