Juholt skulle bli statsminister om det var val idag.

Senaste mätningarna visar att Håkan Juholt skulle bli statsminister om valet hölls idag. Socialdemokraterna tillsammans med Vänstern och Miljöpartiet går om Alliansen.

Men Aftonbladets Lena Melin verkar högst förvirrad och insnöad på Reinfeldt då hon skriver:

”I stället skulle Sveriges stats­minister heta Håkan Juholt (S), vilket säkert förvånar många. Han har mest pratat om sol, regn och plikten av att hålla ett paraply över dem som har det sämre förspänt än man själv. Lika lite som en eventuell förlust för alliansen skulle bero på Fredrik Reinfeldt och hans moderater skulle en eventuellt rödgrön seger kunna tillskrivas Håkan Juholt och Socialdemokraterna.”

I vilken vrå har du Lena varit gömd den senaste tiden kan man undra…

Här kommer Håkan Juholt och talar hur han vill att det Svenska samhället ska se ut istället för hur Alliansens samhälle ser ut. Juholt vill att alla ska vara trygga och ha rätt till en bra välfärd utan att behöva försäkra sig upp till öronen. Reinfeldt pratar om valfrihet genom att försäkra dig eller skyll dig själv.

Juholt talar ett språk som även den mest ointresserade av politik begriper. Dessa människor som inte orkar sätta sig in i skattesatser, procent och byråkrati begriper vad Juholt menar med att ”stå i solsken” eller ”stå i regn”. Alltmedan Borg och Reinfeldt förvirrat snurrar runt och upprepar hela tiden orden ”skattelättnader” och  ”valfrihet” som om det var lösnigen på allt.

Nä Melin borde se sig omkring på alla de fattiga barn vars föräldrar kanske är arbetslösa eller sjukskrivna och får ingen del av några skattelättnader. Dessa barn behöver komma in i värmen under solen. Nu står de i kallt ösregn utan papaply.

Detsamma gäller alla de arbetslösa som inte får något jobb utan antingen lever på svält-a-kassa eller slavarbetar i FAS3. De vet också hur det är att frysa och är i behov av solen.

Här skriker Reinfeldt och Borg om sänkta löner, otrygga anställningar och mer pengar till de rika för att råda bot medan Juholt pratar om fler utbildningsinsatser, satsningar på jobb inom välfärden, trygga försörjningsdugliga jobb och inga mer pengar till bara de rika.

Människan hur ointresserad den än är av sakpolitik vill ha ett drägligt liv och fattar att andra också vill det. De flesta vill ha ett samhälle där alla mår bra och därför blir det nu tydligt för dem att välja mellan sol eller iskallt regn utan att behöva försöka förstå byråkratin runt det hela.

Som Juholt sa: ” Pingvinerna står i klunga i snöstormen och turas om att stå innerst i värmen. Alla  mår bra tack vare att de gemensamt hjälps åt att överleva. Tänk att pingvinerna kan organisera ett samhälle smartare än Reinfeldt”

Detta begriper säkert Lena Melin också men verkar ha tagit på sig uppgiften att förkasta och kritisera allt som S och dess partiledare gör. En uppgift som kanske istället borde göras på en av de Borgliga medierna istället.

 

Published in: on 07 juni 2011 at 8:02  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2011/06/07/juholt-skulle-bli-statsminister-om-det-var-val-idag/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. […] Camilla skriver om Juholt, Eli skriver om 150.000, Kaj skriver om ditt land, Leine skriver om CUF:s Happy Meal, Kaj skriver […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: