Milton svarar med enbart arbetsgivarnas bästa i sikte såklart.

Almegas VD Jonas Milton fortsätter att försöka få folk att tro att ingångslönerna är för höga.

Samtidigt snuddar han vid själva lösningen på en stor del av ungdomarnas problem att komma in på arbetsmarknaden fast tyvärr reflekterar han nog inte själv vid det. Han skriver i Aftonbladet igår:

Det jag nu vill göra är att inte ytterligare höja trösklarna för personer att ta sig in på arbetsmarknaden, att få ett jobb och på börja en karriär. Det handlar om att ge fler chansen att visa vad de går för, att fler får chansen att ha ett jobb att gå till och få en riktig lön i slutet av månaden.”

Hans lösning på problemet är att sänka ingångslönerna vilket bara gynnar arbetsgivarna.

Lösningen är istället given den att utbildningsmöjligheter och möjlighet till omställning i yrkeslivet ger ung som äldre mycket större möjlighet att komma in på arbetsmarknaden och att kunna byta yrke om det behövs. Arbetsgivarna tjänar också på det då fler utbildade människor söker de jobb som finns. Hade regeringen tänkt till lite under krisen så hade den arbetskraftsbrist som idag finns inom vissa branscher, inte existerat.

Han skriver att fler ska få möjligheten att ha ett jobb och få en riktig lön och det ställer jag upp på till 100% men då ska den riktiga lönen vara just riktig och inte fryst som han tycker.

Han menar att ingen ändå har ingångslöner kvar i mer än fyra år så risken för låglöneträsk är inte överhängande.

Man kan undra hur han tänker?? Om vi tar räkneexemplet där ingångslöner frystes för 10 år sedan och ingångslönerna skulle stannat på ca: 11 000 kronor. Alltså efter skatt någonstans i höjd med dagens socialbidragsnorm och lägre än a-kassan.

Han menar att det hade varit helt okej att leva med denna lön i fyra år…….vad hade sjukpenningen och a-kassan hamnat på tror han, för någon med den låga inkomsten? För att inte tala om pensionsinbetalningar.

Snacka om låglöneträsk!!

Nä detta handlar för Milton om att pressa låglönekarusellen allt snabbare nedåt för att arbetsgivarna ska tjäna så mycket pengar som möjligt.

Ett smartare alternativ för alla är utbildning så människor får jobb……utbildning så arbetare utför jobben på effektivast och bästa sätt……utbildning och bra löner ger trygga arbetare……..allt detta ger företagen bättre konkurrenskraft och i slutänden ökade vinster.


Published in: on 12 maj 2011 at 16:25  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2011/05/12/milton-svarar-med-enbart-arbetsgivarnas-basta-i-sikte-saklart/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. […] Aktuellt från Industribloggare: Leine skriver om Estrellapolitik, Camilla skriver om arbetsgivarnas bästa […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: