I Reinfeldts Sverige kan du välja…du får vård om du kan betala annars väljer du att fortsätta vara sjuk.

Reinfeldt försöker locka väljarna i Västra Götaland med skattelättnader. Han gör sig lustig över våra protester och säger att vi inte unnar sjuksköterskan de 1700 kronorna mer i plånboken som han påstår att hon fått.

Vad han inte talar om för sjuksköterskan är att i hans samhällsmodell så måste hon skaffa inkomstförsäkring, sjukförsäkring och spara mer till pension om hon vill leva hyggligt den dagen jobbet försvinner.  Detta istället för att använda extrapengarna till att konsumera mer eller att köpa sig något extra. Alla 1700 går åt till att köpa sig en överlevnad den dagen samhället sviker.

Dessutom kommer hon få slita mer i en allt sämre arbetsmiljö så kroppen tar slut fortare och behöver vård…..om hon har råd med den.

I Reinfeldts Sverige har du en valfrihet……köp försäkringar så du klarar dig om något händer…..gör du inte det så får du skylla dig själv. Hur många använder skattelättnaderna till att köpa trygghet för framtiden?  Troligtvis inte så många för de har inte förstått att detta är en blåsning. Med andra ord blir blåsningen från Reinfeldt dubbel den dagen polletten trillar ner.

Beviset på att det är en blåsning finns redan i Stockholm där rik med sjukförsäkring får vård före fattig utan försäkring. Barn med fattiga föräldrar får vänta tills rikemansbarnen fått vård.

På kliniken Arrhythmia på Södersjukhuset, kan du behandlas mot hjärtflimmer om du betalar 150 000 kronor. Har du inte råd kan du i stället välja att fortsätta ha hjärtflimmer.

Reinfeldt pratar också om jobbpolitiken. Ja det vet vi ju hur den är…..FAS3, usel a-kassa, dåliga möjligheter till utbildning, återhållsamma löneökningar etc.

Han låtsas ge med ena handen och tar tillbaks mångdubbelt med den andra.

Hur har han tänkt sig att någon ska kunna skaffa försäkringar på slaveri i FAS3 eller med en a-kassa som inte går att försörja sig på?

Om de sen lyckas få ett jobb så är det låga nivåer som knappt räcker till hyra och än mindre till försäkringar.

Men som han säger så förordar han valfrihet…..antingen köper du försäkringar eller låt bli. Låter du bli så får du skylla dig själv om du dör för att du inte har råd att betala vård eller inte har råd att försörja dig.

Men det är bara den redan rika som har förutsättningar för att göra ett val……alla andra blir tvingade av Reinfeldt att avstå.

Barn till fattiga föräldrar kanske aldrig ens får chansen att hålla sig friska nog att utbilda sig för att få ett jobb.  Reinfeldt har valt ett liv i fattigdom åt dem……

Published in: on 05 maj 2011 at 17:21  Comments (5)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2011/05/05/i-reinfeldts-sverige-kan-du-valja-du-far-vard-om-du-kan-betala-annars-valjer-du-att-fortsatta-vara-sjuk/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 kommentarerLämna en kommentar

 1. […] som skrivit om detta: Camilla Wedin, Annarkia, Martin Moberg, Jämlikhetsanden, Den hälsosamme ekonomisten, Högbergs tankar, Peter […]

 2. Du är bäst! Klockren!

 3. Kan bara instämma! Minst sagt klockren! Ryser nästan när jag läser texten, det du skriver är så sant, och det är det som är så fruktansvärt!..

 4. Mycket bra skrivet.

 5. Fredrik Reinfeldts goda råd till sjuka svenskar;
  ”Håll käft och dö!”

  Heil REINFELDT!
  Daniel Gilfry, partiledare C.A.M.P. – Sveriges Befrielseparti


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: