Regeringen vill satsa på järnvägen sägs det……coacher är populära problemlösare för dem och kanske vad som väntar.

Regeringen säger sig vilja satsa på järnvägen och det vore inte en dag för tidigt efter alla förseningar och inställda tåg pga av vädret. Tågen går inte när det snöar och inte när höstlöven lägger sig på rälsen. De går heller inte när sommarvärmen gör rälsen för varm eller när vinden slår ut strömmen.

Frågan är hur regeringen har tänkt sig att lösa detta problem. Kommer de sin vana trogen att angripa problemet genom att strunta i själva problemet och istället skapa en hel karusell runt omkring.

Tänk om de gör som med arbetslösheten. De kommer då inte bry sig om att skapa nytt utan kommer att anställa tågcoacher som ska coacha resenärer till avgångar som inte finns med biljetter de inte har. Det kommer då också bli dyrast för dem som inte lyckats få tag i en biljett för det blir någon slags straffskatt på biljettlöshet. I regeringens tåglinje ska det ju löna sig att åka tåg. Ju bättre klassbiljett du köper desto billigare är den också.

Eftersom det inte går att köpa biljett till en avgång som inte finns då syns det ju inte i statistiken att tåget blivit inställt. För att sen resenärerna inte ska klaga kan man likt FAS-3 förvara dem en stund i en tågvagn. Det blir ju ingen riktig tågresa och de kommer ingenstans, men en upplevelse som är liknande och det ser bra ut i statistiken då många har haft en tågaktivitet.

Om de som med sjukskrivning tar bort problemet genom att ta bort möjligheten till att komma fram med tåg……så kan de plocka bort räls där det brukar vara problem så försvinner ju helt enkelt möjligheten till förseningar.

Sen borde ju som vanligt all satsning inriktas mot de redan rika så varför inte ha ett kösystem till de allt färre avgångarna där de som köat längst får en plats. De rika kan då anställa en RUT som köar åt dem medan de jobbar på sina egna välbetalda arbeten. Då är det ju inte så dyrt att köa om de lågavlönade gör det. När det sen dyker upp en tågresa och RUT har fixat köandet…..ja då är det bara för den rike att sätta sig på tåget och åka.

Det låter ju helknasigt och det begriper ju vem som helst att man inte kan ha ett sånt system angående tågtrafiken som jag diktade ihop här.

Fast……så gör ju regeringen med arbetsmarknaden, de arbetslösa och sjuka. Så bered er på vilka tokigheter som helst.

Published in: on 07 april 2011 at 19:51  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2011/04/07/regeringen-vill-satsa-pa-jarnvagen-sags-det-coacher-ar-populara-problemlosare-for-dem-och-kanske-vad-som-vantar/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. […] Lisa Klaminder, Kaj Raving, Leines Blogg, Leines Blogg, Leines Blogg, Knô daj in, Camilla Wedin, Marios Blogg, Leines Blogg, Leines […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: