Han med hästsvansen….Anders Borg visar tydligt att Moderaterna springer arbetsgivarnas ärenden.

För någon månad sen var arbetsgivarorganisationen Almegas VD ute och beklagade sig över höga ingångslöner inom servicesektorn.  I förrgår var det Moderaternas Anders Borgs tur. Han sa att kommunen är för dåliga på att förhandla sina anställdas löner så ingångslönerna blivit för höga.

Förra året var Svenskt Näringsliv ute och pratade om att de ville slopa turordningsreglerna i LAS och att ingångslönerna borde sänkas. Vad drev främst Centern i valrörelsen…….jo slopade turordningsregler och att sänka ungdomslönerna.

Känns mönstret igen?  Kan tänka mig det. För det är just så det fungerar mellan arbetsgivarna och borgarna. Arbetsgivarna önskar och borgarna verkställer.

Det borde nu vara klart för den mest tvivlande att Alliansen med Moderaterna i spetsen inte alls värnar arbetarna och kollektivavtalen.  Deras sång om att bevara kollektivavtalen och den Svenska modellen är bara humbug och lurendrejeri!!

Om någon ändå skulle tvivla, låt mig få påminna om de förenklingar som borgarna har genomfört för arbetsgivarna: sänkt semesterlön, mindre intjänande av semester för långtidssjuka, minskade resurser till Arbetsmiljöverket, rehabkedjan där arbetsgivarna snabbt blir av med dig vid långtidssjukskrivning och fler och längre visstidsanställningar.

Utöver detta har de försvårat för människor som är sjuka och arbetslösa.

Får de fortsätta ett tag till så har de bl.a slopat kravet på skyddskommittéer, slopat krav på övertidsdispens  och gjort det svårare att gå en facklig utbildning.

Borgarnas karta blir tydligare och tydligare……krossa facket och tvinga arbetarna ner på knä med mössan i hand och ge arbetsgivarna hela makten.

Till Borgarna vill jag nu bara skicka en hälsning…….känn er blåsta! Vi kommer igen……ger oss aldrig och när folket har vaknat till riktigt så ryker ni all världens väg.

 

Published in: on 31 mars 2011 at 18:05  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2011/03/31/han-med-hastsvansen-anders-borg-visar-tydligt-att-moderaterna-springer-arbetsgivarnas-arenden/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. […] Leines Blogg, Marios Blogg, Camilla Wedin, Kaj […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: