”We won´t back down”

Äntligen har vi då fått vår nya partiledare……och vilken ledare sen!!

Håkan Juholt har alltid de gånger jag hört honom varit lysande och engagerande. Spelar ingen roll om man pratar med honom personligen, i ett litet sällskap eller som nu på partikongressen, han talar alltid med övertygelse om solidaritet och om hur samhället borde vara för att alla ska kunna ha det bra.

Han talar som han gör därför att hans övertygelse och medmänsklighet är så enorm. Han förstår också hur saker hänger ihop i samhället och hur viktig även den ”lilla” människan är. Han kan sin historia om arbetarrörelsen och facket. Han vet också att industrin är kärnan och en förutsättning för att behålla Sverige rikt.

Att igår vara på plats i Stockholm och på partikongressen när Håkan Juholt under jubel valdes var en fantastisk känsla och gav som väntat en rejäl kick.

När hela kongressen reser sig och jublar och applåderna aldrig ville ta slut då kan jag lova att håret på mina armar stod rätt upp…….rysningen av glädje, framtidstro och ett hopp för Sverige var total.

Håkans tal idag var alldeles lysande och kom direkt från hans Socialdemokratiska hjärta. Inte som Aftonbladets Mellin vill låta påskina att det var bara det ombuden ville höra. Nä Håkan säger inte saker bara för att andra vill höra dem……han säger saker som följer hans övertygelse och som han vet är bra för Sverige. Om någon sen inte skulle vilja höra det bekymrar inte Håkan.

Någon sa att Håkan är en mix av andra stora S-ledare. Det är precis vad vi behöver nu……någon som håller kvar våra grundvärderingar i alla människors lika värde in i en modern framtid och som samtidigt kan tala om det med glöd så att vanligt folk förstår.

Håkan använde uttrycket ”We won´t back down” och det stämmer så väl. Vi kommer aldrig att vika oss eller ge upp. Nu kör vi istället med förnyad kraft mot valseger 2014.

Published in: on 26 mars 2011 at 12:17  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2011/03/26/we-won%c2%b4t-back-down/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. […] Industribloggare: Kaj Raving, Marios Blogg, Kaj Raving, Lisa Klaminder, Camilla Wedin […]

  2. We won’t back down kan även översättas, Vi kommer aldrig tillbaka….


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: