Medelålders svenska män har svårast att få jobb enligt en undersökning.

Läser i tidningen Östra Småland om en undersökning gjord av Linnéuniversitetet. Ålder är den faktorn som slår hårdast i servicesektorn när man söker jobb.

Tvärtemot vad en del blå politiker säger så är det 40+ som har svårast att få jobb och inte de yngre. Delar av Alliansen har länge ihop med Svenskt Näringsliv drivit frågan om att slopa turordningsreglerna i LAS för att de hävdar att de utestänger ungdomar och invandrare från jobb. De vill dessutom sänka lönen för unga.

Här har vi ju ytterligare bevis på att de Borgeliga och Svenskt Näringsliv bara hittar på. Det skulle inte bli fler jobb utan bara byte av arbetskraft. För om de skulle få som de vill skulle det innebära att arbetsgivarna petar ut 40+ för att istället ta in billiga ungdomar. De lite äldre som redan idag har  en liten chans till jobb skulle sen ha en obefintlig möjlighet till ett nytt jobb .

Vad löser vi med att byta grupp arbetslösa i samhället? Inte ett dugg!!

Då skulle den stora gruppen arbetslösa vara de med tonårsbarn hemma och med halvt betalda huslån etc. Det vore ingen bra lösning för samhället eller för människorna.

Låt LAS turordningsregler vara ifred för de fungerar och är ingen bromskloss för jobb. Se istället till att skapa fler jobb så att det räcker till både ung och äldre.

Published in: on 17 mars 2011 at 19:43  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2011/03/17/medelalders-svenska-man-har-svarast-att-fa-jobb-enligt-en-undersokning/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: