En bit i taget i tron att vi inte ska märka det…..nu får det vara nog Reinfeldt!!

Semesterlagen, arbetsmiljön, sjukförsäkringen, a-kassan, lavallagen och nu studieledighetslagen. Bit för bit försämras villkoren för oss arbetstagare av regeringen. Sen säger en del att vi ska vara politiskt obundna.

Hur kan någon tro att vi skulle lämna det parti vi en gång startade och som fortfarande lyssnar på oss för att istället ligga på knä och böna och be hos de Borgliga som ändå inte bryr sig!!

De Borgeliga som nu  med nya attacker mot oss vill göra det mycket svårare att gå en facklig utbildning. De vill förhindra att vi upplyser våra medlemmar om rättigheter och varför det är så viktigt att vara med i facket. De kallar det en förenkling liksom de gjort med tidigare ingrepp i bl.a arbetsrätten.

De påstår att det var en förenkling att försämra semesterlönen och kommande förslag på att slopa kravet på dispens vid övertid, kravet på skyddskommitté samt förslaget om ändrad studieledighetslag.

Detta är ingenting annat än försämringar för oss arbetare. Och det är rent ut sagt för jäkligt. Deras syfte är att försvaga facket och dess medlemmar så att villkoren på arbetet och utanför blir till arbetsgivarnas fördel.

Det är idag inget krångligt för företagen med att vi går en facklig utbildning. Du kan göra det från första anställningsdagen och vi begär ledighet så gott som alltid i god tid. Arbetsgivaren tar diskussionen med facket.

Förslaget som kommer att läggas av regeringen är en kraftig försämring:

Krävs sex månaders anställning eller sammanlagt minst tolv månader under de senaste två åren. Anmälan ska ske till arbetsgivaren minst två månader före ledighetens början.Arbetsgivaren har informationsskyldighet gentemot arbetstagaren.

Jaha….inte nog med att det kommer att bli svårare att få ledigt…..plötsligt behöver arbetsgivaren inte diskutera med facket längre. Bara bortkopplade….poff.
Såklart för att en ensam medlem förmodligen inte har styrkan att stå emot arbetsgivarens krav om att inte alls gå en facklig utbildning.
Se IF Metalls jurist Darco Davidovic berätta om konsekvenserna om regeringen får igenom sitt förslag.  Tycker du sen som jag att förslaget och regeringen är åt helsike……hjälp då till att sprida detta och hjälp till att protestera mot regeringens attacker mot facket och arbetarna.

http://www.ifmetall.se/ifmetall/home/home.nsf/LUUnique/EF38C3B9EF544F0DC1257849002FE602?OpenDocument

Published in: on 08 mars 2011 at 17:20  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2011/03/08/en-bit-i-taget-i-tron-att-vi-inte-ska-marka-det-nu-far-det-vara-nog-reinfeldt/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. […] från Industribloggare: Tobias Holmberg, Leine Johansson, Marios Blogg, Camilla Wedin, Lisa Klaminder, Erik Fransson, Camilla Wedin, Marios […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: