Det jäser och mullrar lite varstans…..frågan är inte om utan när det smäller.

Vart man än vänder sig så ser och hör man om människor som drabbas av regeringens politik. Sjuka och arbetslösa som mister ersättning och förvaras i FAS-3 eller tvingas söka socialhjälp.

Media rapporterar dagligen om nya ”fall” av människomisär. Det diskuteras på arbetsplatser och runt köksborden hemma både av arbetare och chefer.

Majoriteten av folket röstade på denna regering som står upp för dessa förnedrande reformer som sliter isär folket och bildar djupa klyftor mellan rik och fattig.

Maktlösa står vi och kan bara protestera för regeringens döva öron. Borgarna har aldrig lyssnat på facket och kommer aldrig att göra det heller.

Men vart är då alla de som röstade på Borgarna? Aldrig man hör någon som faktiskt vågar stå upp för att de röstade blått. Som vågar yppa att de tycker att rik ska bli rikare och att de röstade enbart med tanke på sitt eget personliga bästa. Ingen som vågar säga att sjuka och arbetslösa får klara sig själva.

Förmodligen tvingar deras dåliga samvete dem att tiga. De fick det bättre själva men känner sig lite illa till mods då de faktiskt också ser hur folket lider. Måtte alla dessa bli förståndigare till nästa val……och Gud hjälpe oss att det då inte är försent att vrida rättvisan tillbaks.

Som gnistor på denna samhällskrutdurk kastar Svenskt Näringsliv in krav om försämrad arbetsrätt och mer makt till arbetsgivarna.

Facket protesterar mot orättvisorna i samhället men än så länge håller de stora massorna tillbaks sin vrede och frustration. Många knytnävar knyts av ilska i byxfickorna.

Men det går bara till en viss gräns. När det har jäst och mullrat ett tag så brister det……smällen kommer och folket börjar på allvar att protestera.

Det är då vi kan förändra och tvinga Borgarna att lyssna.

Published in: on 07 mars 2011 at 18:22  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2011/03/07/det-jaser-och-mullrar-lite-varstans-fragan-ar-inte-om-utan-nar-det-smaller/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. […] Tobias Holmberg, Leine Johansson, Marios Blogg, Camilla Wedin, Lisa Klaminder, Erik Fransson, Camilla Wedin, Marios […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: