Glöm lönelyft säger Svenskt Näringsliv trots höga direktörsbonusar….därmed förklarar han krig i årets avtalsrörelse

Svenskt Näringslivs vd Christer Ågren manar till återhållsamhet och pekar då främst på att det inte blir tal om att höja lägstalönerna. Han säger i en artikel:

Vi vill gärna få bort individgarantierna på fler områden och ta ytterligare steg när det gäller lägstalönerna. De driver arbetslöshet. Det måste finnas en arbetsmarknad för grupper med låg konkurrenskraft. På en del områden är lägstalönerna uppenbarligen för höga”

Han menar på allvar att vi borde sänka lägsta lönerna för att skapa någon sorts låglönejobb för vissa grupper av människor. Dessa grupper skulle helt enkelt göra 100 % jobb men en lön de inte kan leva på. Dagens lägstalöner är sannerligen ingen guldsäck med pengar.

Det börjar mer och mer likna Marian Radetzky och hans tokiga teorier om att lågutbildade och lågpresterande människor ska ha så låg lön att de tvingas bo i kollektiv för att klara sig ekonomiskt. Då menar han att man skapar balans i samhället och arbetsmarknaden blir flexibel.

Radetzky är inte klok någonstans i hela kroppen och Svenskt Näringsliv dreglar vid tanken på att skapa ett ”Radetzkysamhälle”.

Men tror verkligen Svenskt Näringsliv att vi tolererar ett guldregn över direktörerna och sen gå med på återhållsamhet och sänkta lägstalöner.  Möjligen tror de på det i sina drömmar men i verkligheten gör de bäst i att inte underskatta arbetarna.

Årets avtalsrörelse verkar ha börjat och det med en krigsförklaring från Svenskt Näringsliv. En krigsförklaring mot den delen av befolkningen som inte har en förmögenhet på banken.

Om någon inte har sett Radetzky så kolla in länkarna nedan. Känns mönstret med Borgarnas och Svenskt Näringslivs politik igen med fattigt folk, försvagat fack, rättslösa arbetare etc ?

En varning för att ni kommer att vara heligt förbannade efter att ha sett klippen!!

Published in: on 20 februari 2011 at 12:46  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2011/02/20/glom-lonelyft-sager-svenskt-naringsliv-trots-hoga-direktorsbonusar-darmed-forklarar-han-krig-i-arets-avtalsrorelse/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. […] Nytt från Industribloggare: Leines Blogg, Marios Blogg, Kaj Raving, Camilla Wedin […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: