IF Metall fick 16 000 nya medlemmar förra året.

Trots plus i IF Metalls medlemsantal slog medier upp rubriker om fortsatt medlemstapp för LO med  industrin och IF Metall i toppen med medlemmar ut under 2010 med 15 600.  Men varför ”glömde” man att skriva att IF Metall fick 16 000 nya medlemmar 2010.

Vet inte……men hur jag än räknar så blir det plus. 15 600 ut och 16 000 in blir ett plus med 400 medlemmar in i förbundet.

Det är också så att flertalet som lämnar IF Metall gör det för att de fått bl.a tjänstemannajobb och helt naturligt då byter förbund.

Medias vinkling om medlemsflykt och ras förbryllar när det gäller media som LO-tidningen men inte mer än väntat av borgelig media.

För det är ju så att media påverkar och om folk tror att medlemmar flyr facket kan det dra med sig fler och det kan vara ett syfte med den negativa vinklingen.

Men 16 000 nya medlemmar som jobbar inom industrin och inser vikten av ett fackligt medlemskap ska belysas och borde vara rubriken istället.

16 000 människor söker inträde i förbundet. Det visar att facket behövs och fortfarande är den trygghet som vi så väl behöver. Organisationsgraden inom IF Metall ligger på ca: 84% vilket är högt jämfört med andra men där finns jobb att göra.

Trots de Borgeligas enträgna försök att krossa facket och medias medverkan till detta så visar vi att de inte kommer att lyckas.

Arbetarna är smartare än så.

 

Published in: on 28 januari 2011 at 18:18  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2011/01/28/if-metall-fick-16-000-nya-medlemmar-forra-aret/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. […] från Industribloggare: Kaj Raving, Marios Blogg, Camilla Wedin, Leines […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: