Den mäktigaste känslan är inte att få…..den är att ge och att dela med sig.

Den sköna känslan av att ge något och att dela med sig till andra genom solidaritet är en känsla som tycks vara lite bortglömd i vårt land och främst beror det på Alliansens egoismpolitik.

Centerns Annie Johansson skriver straxt innan jul att Alliansen måste även i fortsättningen stå för den mest spännande politiken.  Spännande!!!??

Jag tycker inte att det är ett dugg spännande att se hur många som kommer att utförsäkras från a-kassa och sjukförsäkringen i år. Eller att se hur många fler som knuffas över kanten där ekonomisk katastrof väntar för individer och deras barn. Inte ett dugg spännande att se hur socialbidragen ökar och hur härbärgen överfylls.

Annies svar på de mesta är det som de kallar valfrihet och jobbskatteavdraget.

Valfriheten som hon menar är i klartext att de med bra utbildning och god ekonomi får en möjlighet att välja jobb, sjukvård med försäkring etc.

Så tycker inte jag utan valfrihet är istället när alla…..var och en människa i detta land har samma förutsättningar för att kunna utbilda sig eller omställning till annat yrke och när ingen drabbas av ekonomisk katastrof vid händelse av sjukdom eller arbetslöshet.

Vad som skrämmer mig mycket i det Annie skriver om de reformer som a-kassa, sjukförsäkring, avregleringar etc som Alliansen genomfört är följande:

I framtiden kommer dessa reformer ses som självklarheter och ingen kommer att vilja vrida tillbaka klockan. Steg för steg har Sverige genom alliansregeringen blivit frihetligare. Men vi får inte stanna här. Förnyelsen måste ha en tydlig kompass framåt och i frihetlig riktning.”

I framtiden när tillräckligt många har blivit egoister till den grad då den goda känslan av att ge och känslan av solidaritet har försvunnit så vill ingen längre bidra till det gemensamma som välfärden etc. Steg för steg har Sverige blivit kallt och egoismen har tagit över. Men de vill inte stanna förrän de sjuka och arbetslösa helt har tryckts ner i jorden och ingen orkar protestera längre. Deras kompass är tydlig…….sköt dig själv och skit i andra och de som inte klarar sig är spill man får räkna med.

Men Annie…..du kommer att bli förvånad då folket äntligen inser att egoism mår man inget bra av i längden. Livet blir inte lyckligare för att man blir rikare och rikare medan andra blir än fattigare, utan det som verkligen berikar livet är känslan av att ge och dela med sig till sina medmänniskor.

Tyvärr verkar det som att fler behöver få det sämre och illa ställt innan de andra inser vart vi är på väg. Men den dagen kommer då folket protesterar på allvar……som de alltid i alla tider gjort när förtrycket blir för stort.

Den dagen Annie blir du förvirrad för jag tror inte du har förmågan att faktiskt känna äkta solidaritet.

Published in: on 03 januari 2011 at 18:55  Comments (3)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2011/01/03/den-maktigaste-kanslan-ar-inte-att-fa-den-ar-att-ge-och-att-dela-med-sig/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 kommentarerLämna en kommentar

 1. […] från Industribloggarna: Camilla Wedin, Kaj Raving, Sebastian de […]

 2. Det gamla vanliga sossegnället. Stackars människa som måste genomlida fyra år till utan ”rätt” regering. Som om allt skulle ha varit bra innnan, som om inga blev utförsäkrade före 2006, som om de skatter som sossarna bestämde var dom rätta etc etc. Dags att vakna upp ut törnrosasömnen nu.
  Nu gäller det att skapa nya arbeten, Indien och Kina ligger hårt på och utbildar sig och kopierar våra industrivaror och de enda ni har att gnälla på är procentsatser i bidragssytemen. Snacka om fel fokus, Camilla.
  Din blogg blir på det här viset mer och mer ointressant. Precis som alla andra enögda personer. Blogga gärna vidare men du slipper minna kommentarer i fortsättningen.

  • Har aldrig sagt att vi har gjort allting precis rätt tidigare men vi rättar till det som drabbar och ger människor onödigt lidande.

   Du sätter huvudet på spiken…..nu gäller det att skapa nya arbeten. Men det är just det som Alliansens politik inte gör.
   Skattelättnader för arbetande skapar inte ett enda nytt jobb…..inte heller en usel a-kassa eller sjukförsäkring.
   Alliansens politik med neddragna resurser till kommun och landsting har fått effekten att tusentals har blivit av med jobb istället.

   Så jag har inte fel fokus. Och dina sura kommentarer klarar jag mig utan…..så låt du bli att läsa om sanningen svider.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: