Jul i all ära….men hos alla har nog inte julstämningen infunnit sig och nu tar regeringen ännu ett strypgrepp på sjuka.

Julfrid och gemytlig familjekänsla i all ära men vi som är friska och har ett jobb borde ta oss en riktig funderare medan vi päser efter ett överfullt julbord .

Alla har inte kunnat fira jul med välbehag och välfyllda kylskåp. En del klarar knappt att resa sig ur sängen pga sjukdom.

Nu tar regeringen ännu ett strypgrepp på de sjuka genom att ändra reglerna så att det är Försäkringskassans handläggare som helt avgör om du ska jobba trots att du är sjuk.

Läkarens uppgift är att beskriva de begränsningar som personens sjukdom innebär, inte göra ett utlåtande om viken arbetskapacitet man har

Och vad vet en handläggare utan sjukvårdsutbildning om det då? Hur kan de bedöma om en sjuk människa ska kunna arbeta eller vilka konsekvenser ett arbete får för dessa stackars människor?

Inte ett dyft!!

Vi kanske ska spara in på alla läkare också då om de ändå inte har veto på sjukdomar och dess konsekvenser…..vi kan ju gå till Försäkringskassan direkt och få vår sjukdomsbild där. Då sparar ju regeringen mer än de 16.5 miljarder som de säger sig spara genom nya sjukförsäkringssystemet.

Regeringen är kall som is……inte bryr de sig om alla de fall och människoöden som visats i media. De fortsätter bara att sparka på dem som redan ligger och inför nu nya regler som kommer att få fler människor utförsäkrade.

Man blir förbannad och undrar hur i hela världen kunde svenska folket bara se till sin egen plånbok och gotta sig åt skattelättnader och strunta så totalt i medmänniskor som har det svårt. För det var vad svenska folket gjorde genom att lägga sin röst på Alliansen.

Så tänk på detta alla friska och arbetande som röstade på Alliansen……medan ni gottar er vid julbordet så lider många människor i vårt land och kommer nog inte uppleva någon julstämning i år.

Published in: on 25 december 2010 at 12:12  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/12/25/jul-i-all-ara-men-hos-alla-har-nog-inte-julstamningen-infunnit-sig-och-nu-tar-regeringen-annu-ett-strypgrepp-pa-sjuka/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: