Långtidsutredning som är färdig för soptunnan innan den ens är klar.

Läser på DA:s hemsida om en delrapport från en långtidsutredning att man föreslår slopade turordningsregler, sänkning av lägstalöner och lägre lön för äldre. Så tror man att sysselsättningen ökar.

Antingen är de inte vid sunda vätskor, har alla hästar i stallet eller är det självaste Maud Olofsson som har författat rapporten.

Den pågående långtidsutredningen har fokus på den svenska arbetsmarknadens funktion och sysselsättningspolitikens utformning och skriver i rapporten bl.a. följande:

Turordningsreglerna bör slopas och en uppsägningsavgift införs. Arbetsgivare som säger upp får på så sätt betala en del av samhällets kostnader samtidigt som skyddet mot uppsägning blir lika stort för visstidsanställda som för fast anställda.”

Här har väl läsken definitivt trillat ur backen ordentligt hos professorn som skrivit rapporten. Vilken arbetsgivare vill betala en avgift utöver uppsägningslöner?

Vi har redan idag alldeles för mycket av tidsbegränsade anställningar och genom att göra det dyrare genom en avgift för arbetsgivarna att säga upp så kommer de knappast att öka viljan att anställa tillsvidare. De kommer än mer försöka att ha tidsbegränsade anställningar och inhyrda för att undslippa denna avgift.

Vidare skriver professorn: ”Det krävs lägre löneökningstakt den närmsta tiden och på individnivå skulle lönebildningen dessutom behöva bli mer flexibel för att höja sysselsättningen.  55- till 65-åringar bör få lägre lön än 40-åringar, eftersom produktiviteten sjunker med åldern”

Trillar jobben ner från himlen då? Nej det gör de inte utan arbetsgivaren gör bara mer i vinst men anställer inte fler än verksamheten kräver i allafall.

Och snacka om åldersdiskriminering att anta att äldre gör ett sämre jobb…..fyy.

Vilka skulle då få betala om dessa förslag genomfördes,  genom lägre löner och otryggare anställningar…….inte är det arbetsgivarna iallafall utan i vanlig ordning arbetarna.

Nä denna långtidsutredning och delrapport är färdig för soptunnan redan innan den ens är helt klar.


Published in: on 16 december 2010 at 17:25  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/12/16/langtidsutredning-som-ar-fardig-for-soptunnan-innan-den-ens-ar-klar/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. […] som skrivit om detta ämne: Camilla Wedin, Leines […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: