Misstroende och illojalitet…..det största hotet mot lagets framgång och styrka.

Lagkänsla och lojalitet är nyckeln till framgång vare sig det gäller sport, arbetslivet, föreningen, partiet eller ett förhållande i privatlivet.

Alla som utövar en lagsport vet att man håller ihop på planen och måste stötta varandra för att kunna prestera en bra match och för att kunna slå motståndarna.

Man springer inte över till motspelarna och skvallrar om taktik eller beklagar sig över en medspelares kunskaper eller avsikter med spelet. Man skriker inte heller ut sin frustration så att hela publiken och alla spelarna på planen hör om man eventuellt tror något eller om man feltolkar en medspelares avsikt med passningen

Nä sånt tar man i omklädningsrummet innan och efter matchen. Har man några frågor och funderingar så lyfter man dem inom laget och reder ut dem där istället för att blanda in halva världen som bara får uppfattningen om att det laget är nog inget att ha så stormigt och i obalans som det är.

Man måste också ha tilltro och styrkan att förlita sig på laget och tränaren och att de gemensamma målen eftersträvas. Att ha förtroende för att laget alltid kämpar för lagets bästa……….för ingen skulle ju under pågående match plötsligt byta lag och göra mål på sina egna.

Allt detta gäller också i arbetslivet där arbetarna måste hålla ihop för att ha en balans mot arbetsgivarna. Det gäller också i föreningen och i facket där man reder ut oklarheter internt och sen är starka tillsammans och kämpar för bättre villkor för alla.

I ett vanligt förhållande mellan två människor gäller samma princip för att det ska överleva………man håller ihop och är lojala. Eventuella problem löses utan offentlig beskådan och utan att halva världen blir inblandade.

Detsamma är det i partiet för att möta motståndet från Alliansen……..man håller ihop leden och tvättar inte byken offentligt.

Ska detta vara så svårt att inse……….det lär man sig ju redan som barn när man ihop med syskon kom överens om att vara som änglar och tillsammans bearbeta föräldrarna  så det var lättare att få det där extra godiset man var så sugen på.

Struntar vi i detta eller misstror laget så är vi själva det största hotet som leder till splittring och dålig framgång oavsett vilken av dessa aktiviteter vi företar oss i livet.

Published in: on 11 december 2010 at 13:47  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/12/11/misstroende-och-illojalitet-det-storsta-hotet-mot-lagets-framgang-och-styrka/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: