Mycket tokigheter ska man höra innan öronen trillar av……som att LO sänker S.

Ibland  tror jag att vissa på riktigt har blivit tappade bakom en vagn. Alternativet är köpta av Borgeligheten och det är lika illa.

Idag skriver två debattörer i Aftonbladet att Socialdemokraternas band till LO sänker partiet: ” Socialdemokraternas nära relationer med LO bidrar också till att partiet uppfattas som omodernt. Visst finns det fördelar med starka band mellan arbetarrörelsens fackliga och politiska grenar. Det fackliga samarbetet underlättar för Socialdemokraterna att vara en levande politisk kraft på arbetsplatserna.”

Omodernt?? Vad kan vara mer modernt i detta nu egoistiska  land än att arbetarrörelsen kämpar för arbetarna och för dem som inte har klättrat längst upp på karriärstegen eller dem som inte har ett jobb.

Att kapa en av grenarna i trädet som de här herrarna vill betyder att vi inte bara förlorar styrkan av ett starkt träd utan också drar upp hela härligheten med rötterna.

Att S ska ha lättare att vara en levande kraft på arbetsplatserna är inte skälet till att vi är ihop……utan det är bl.a. vi på arbetsplatserna som är partiet och som från början startade det. Om det finns andra grenar som har växt ut från denna ideologi som funnits från början så måste det vara en smygympning av nåt slag.

Vi har två vägar att gå framåt. Antingen börjar vi ordentligt prata om det vi står för och vad vi vill med samhället och människorna. Att vi får människor att riktigt förstå att vi vill ha ett solidariskt och rättvist samhälle och att facket är en självklar del i detta. Eller så gör vi misstaget och bara suktar efter makten och följer efter de vilsna väljarna mot högermitten där vi långsamt självdör medan folket drabbas än hårdare av Borgelig politik.

Published in: on 05 december 2010 at 14:47  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/12/05/mycket-tokigheter-ska-man-hora-innan-oronen-trillar-av-som-att-lo-sanker-s/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: