Ryska arbetsgivare kräver 60-timmarsvecka.

Läser att ryska arbetsgivare genom Michail Prochorov kräver ”frivillig” 60-timmars arbetsvecka. Detta ska ske genom frivillig överenskommelse direkt med arbetstagaren. De vill också att arbetsgivare ensidigt ska få ändra anställningskontraktet så att fler arbetar på tidsbegränsade anställningar.

Men tjo du…..snacka om att de vill ha ryska arbetare att stå med mössan i hand.

En filmproducent som ställer sig på arbetsgivarnas sida säger:

Ryska arbetare kan inte arbeta ordentligt”

Det var det fräckaste….vilken människosyn!! Och sen tycker de att arbetarna ska behöva jobba 60 timmar i veckan utan övertidsersättning. Dessutom ska de vara rädda för att arbetsgivaren plötsligt ensidigt ändrar kontraktet och de åker ut.

Fast våra arbetsgivare är inte långt efter…….de gnölar ju om flexibilitet vad gäller både tid och anställningar. Fattas bara att de uttalar sig och säger att vi inte kan arbeta ordentligt.

Den ryska centrala fackliga organisationen anser att arbetsgivarna har förklarat ”socialt krig” i och med detta……..jag håller med dem.

Jag hoppas för det ryska folkets skull att den fackliga organisationen där är något i stil med IF Metall…….en organisation att vara stolt över och känna sig trygg med. En organisation som vågar att agera och med medlemmarnas bästa i sikte.

Published in: on 26 november 2010 at 16:13  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/11/26/ryska-arbetsgivare-kraver-60-timmarsvecka/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: