Det gäller att stå pall och visa att man kan ta riktigt ansvar även när det blir lite jobbigt.

Man förvånas över människor som ofta klagar över att deras chef, förbundsledning, avdelning eller vad det nu kan vara inte låter dem ta ansvar utan att de ska lägga sig i……för att i nästa mening klaga lika högljutt när de får ett riktigt ansvar eller mandat. Då tycker de att ansvaret lastas över och att ledningen skjuter frågan ifrån sig.

Antingen vill man ha ansvar och då får man ibland lite jobbiga frågor på köpet eller så vill man att någon annan ska styra och får lämna ifrån sig allt ansvar. Man kan inte bara välja ut godbitarna och de lätta frågorna för att sen bli livrädd för ett mandat och skrika rakt ut.

Att vara förtroendevald är ett uppdrag som medför både lätta och otroligt jobbiga frågor. Det gäller att kunna ta ansvar för alla situationer eller stiga åt sidan och låta någon annan ta över allt ansvar.

Man måste kunna och våga stå upp för organisationens beslut och driva dessa frågor. Man måste vara beredd att ta en konflikt med sin arbetsgivare och kanske ibland också med människor som inte riktigt vill förstå meningen med facket och dess uppgörelser.

Ingen har lovat att det är en dans på rosor att vara förtroendevald…….det är en ständig kamp och ett hårt arbete.

Det håller definitivt inte att strunta i beslut eller att prata illa om dem. Lika lite som man kan skylla ifrån sig och lasta en liten grupp för vad som majoriteten har bestämt.

Som förtroendevald är nog uppsägningar den jobbigaste frågan vi kan råka ut för. Den har varje klubb ansvar för och mandat att förhandla i. Klarar vi det så klarar vi andra jobbiga mandat.

Varför då denna livrädsla ibland?

Published in: on 19 november 2010 at 19:00  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/11/19/det-galler-att-sta-pall-och-visa-att-man-kan-ta-riktigt-ansvar-aven-nar-det-blir-lite-jobbigt/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: