Här klipps inga band…..och därmed punkt!!

Stora nyhetsutrymmen i alla media spekulerar och konspirerar om vad Socialdemokraterna ska ta sig till.

För det första så pågår en analys av valresultatet och det tar sin tid. Det är inte läge nu att göra som media och spekulera i om vi byter partiledare och isåfall till vem. Media driver såklart på för att sälja och för att deras inställning till Mona är tråkigt negativ.

Men låt partiet arbeta ifred och i lugn och ro komma fram till rätt lösningar!

För det andra så är både media och Borgliga politiker snabba och täta med sina åsikter om LO och Socialdemokraternas samarbetes vara eller icke vara.

Folkpartiets Carl B Hamilton skriver i SvD att han tycker att LO bör klippa banden med LO.

Men här klipps minsann inga band…..så korkade är vi inte.

Och anledningen har ju Carl B Hamilton redan svarat på då han skriver att han anser att det är bra och viktigt med en väl fungerande fackföreningsrörelse för att tillvarata anställdas intressen gentemot arbetsgivarna.

Just precis Calle B….det är så det hänger ihop och det är med just Socialdemokraterna vi kan tillvarata medlemmarnas intressen. Att hänga runt med Alliansen som du menar och ge ett fåtal av medlemmarna mer pengar i plånboken medan de allra flesta drabbas negativt är ingenting för oss. Vi värnar nämligen alla medlemmar även de som drabbats av sjukdom, arbetslöshet eller på annat sätt har det jobbigt i samhället. Det är detta som kallas solidaritet och som en del har tappat på vägen genom att rösta borgeligt. Vi står för solidaritet men det gör inte borgarna.

Vi tillsammans med Socialdemokraterna värnar också om kollektivavtalen, fackföreningsrörelsen och våra arbetsrättsliga lagar. Detta är i alla medlemmars intresse…….men inte ett dugg i Alliansens.

Det finns bara ett parti för oss…..nämligen det partiet vi en gång själva bildade just för att kunna påverka lagstiftningen för arbetarnas väl och ve.

På Borgarnas sida finns ju arbetsgivarna och direktörerna som för fram sina åsikter och önskemål om lagstiftning. Och med all tydlighet så har vi sett att Alliansen springer deras ärenden och har inget intresse av att lyssna på LO. Då vore det ytterst korkat att klippa några band och frilansa mellan olika partier. Det skulle försvaga vår möjlighet att överhuvudtaget påverka lagstiftningen…..och om ni lägger handen på hjärtat alla fjäskande borgare så är det ju just det ni är ute efter.

Published in: on 12 november 2010 at 9:20  Comments (3)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/11/12/har-klipps-inga-band-och-darmed-punkt/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 kommentarerLämna en kommentar

  1. Det är kanske lite orsak och verkan också?

    Du påpekar att ”Alliansen inte lyssnar på LO”, och det har du rätt i, men det kanske också beror på att LO är en del av den politiska oppositionen? Det är svårt att se Wanja som en representant för arbetstagarkollektivet, när hon sitter i Socialdemokraternas VU. Eller hur?

    • Det är ju som representant för arbetstagarna hon sitter i VU och framför våra frågor. Att Alliansen inte lyssnar på LO är av ideologiska skäl. De tycker inte att arbetarna ska vara med och påverka. Och just därför bildade vi en gång S för att kunna vara en motvikt till de Borgeliga.
      Det finns bara ett Arbetareparti och det är Socialdemokraterna.

  2. […] Här klipps inga band…..och därmed punkt!! (via Camilla Wedin) Posted on 12 november, 2010 by Juhani Kulo Stora nyhetsutrymmen i alla media spekulerar och konspirerar om vad Socialdemokraterna ska ta sig till. För det första så pågår en analys av valresultatet och det tar sin tid. Det är inte läge nu att göra som media och spekulera i om vi byter partiledare och isåfall till vem. Media driver såklart på för att sälja och för att deras inställning till Mona är tråkigt negativ. Men låt partiet arbeta ifred och i lugn och ro komma fram till rätt lösning … Read More […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: