Fyra ska resa till Mars för evigt….kan tänka mig vilka det skulle kunna vara.

Expressen skriver idag att NASA undersöker om det går att skicka fyra människor till  Mars. Väl där skulle människorna skapa en permanent station och få maten skickad från Jorden.

Eftersom det är så dyrt att skicka iväg någon så långt så skulle biljetten vara enkel. Åk och kom aldrig tillbaka.

Vem skulle vilja ta på sig ett sådant uppdrag?  Att leva på en planet som kräver syretuber på för att kunna andas och en temperatur som har en medeltemperatur på – 60 grader. Och dessutom veta att man aldrig kan åka hem igen till Jorden.

En värld som är steril, kall och ogästvänlig vill väl ingen ha……men vänta nu…..en kall värld som inte har rum för någon sjuk eller svag och en värld där fyra människor skulle få ha hela planeten för sig själva och inte behöva ta hänsyn till andra människors behov av välfärd. Tydligen är dagarna 41 minuter längre där vilket också gör att arbetsdagarna skulle bli längre.

En sån värld vore väl ypperlig för Alliansens fyra partiledare.

De skulle kunna bedriva vilken politik de ville utan att behöva oroa sig för varken väljare eller facket.

Jag kan se framför mig Mars statsminister blick ut över det karga landskapet när han utbrister: Det sovande folket är äntligen borta!! Nu har vi en värld där ingen sjukpenning eller a-kassa finns.

Näringsministern stämmer in i lovsången och utropar: Äntligen…..äntligen en värld utan LAS och utan besvärliga fackföreningar.

De andra två håller med och inser att deras drömvärld ligger framför dem…….närmare Gud och utan krångliga skolelever.

40 miljarder kostar resan till Mars och visst skulle jag gärna ta en skattehöjning för att bidra…..vad gör man inte för den folkvalda regeringen….

Published in: on 28 oktober 2010 at 16:24  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/10/28/fyra-ska-resa-till-mars-for-evigt-kan-tanka-mig-vilka-det-skulle-kunna-vara/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. Ha ha… ja, ja man kan alltid göra en politisk poäng av denna nyhet. Faktum är dock att den miljon svenskar som utvandrade från fattigsverige under 1800-talet alla köpte enkel biljett. Kollar man upp fakta så är det väldigt många som kan tänka sig åka, t.ex. 46% av Aftonbladets läsare. Sen kan man undra om det inte vore bra att åka omgående så slipper man bevittna den förestående socialdemokratiska kollapsen!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: