En enastående kvinna som skulle vara väl värd priset som årets Magmakvinna i Norrbotten.

Nu är det dags att utse årets Magmakvinna i Norrbotten.

Priset ges till en kvinna som har gjort något unikt för Norrbotten inom kultur, jämställdhet, integration och/eller eget företagande det senaste året. Syftet är att lyfta fram kvinnliga förebilder och få fler att lära sig nätverkandets fantastiska möjligheter.

http://www.magmagroup.net

På denna hemsidan kan man läsa mer om utnämningen och de kandidater som är nominerade och sedan rösta.

Jag har röstat och tycker att det är viktigt att lyfta fram människor som gör stora insatser i samhället.

En av kandidaterna är småbarnsmamman som i en mansdominerad värld lyckas att förena förvärvsarbete och föräldraskap på ett fantastiskt sätt men ändå  möts av andra människors fördomar.

Vi eftersträvar jämställdhet men när vi ser ett lyckat prov på det så backar fördomsfulla människor och tycker att mamman ska vara hemma med barnen.

Jag vill ge en eloge till denna enastående kvinna som är en underbar vän, en fantastisk mamma och gör allt för sin familj. Dessutom driver hon eget företag och i valrörelsen var hon väldigt aktiv och jobbade åt IF Metall Mellersta Norrland.

Låt mig presentera henne……den kandidat som jag lade min röst på till årets Magmakvinna:

Kandidat nr. 8  Anna Olofsson (Sundsvall/Överkalix)- är en stark personlighet som lyckas inspirera andra människor genom hennes ärliga framtoning. Anna har förmågan att se och värdera människan bakom alla – i yrkes-, politik, familje och vänskapssammanhang.

Anna arbetar medfackliga politiska frågor för IF Metall Mellersta Norrland, ett arbete där honsom kvinna har tagit sig fram i en mansdominerad värld, utöver det är Anna polititiskt engagerad i socialdemokraterna och kandiderade till Europaparlamentet2009.  Anna är även en duktig föreläsare och inspiratör. I sitt yrkeslivsåväl som företagande så lyfter hon Överkalix kommun, och ger kommunenen positiv framtoning i den sanna Ambassadör hon är. Anna är en karismatiskperson och en stark förespråkare för Jämställdheten, en eldsjäl enligt många. Anna vågar gå sin egen väg även om det blåser. Hon tar sig an problem och löser dem, hon ser möjligheter istället för hinder och når sina mål. Hon delarmed sig av sin värme och godhet till andra och trots sin ringa ålder har honlivserfarenhet som hon genom sina föreläsningar förmedlar och hjälper andraatt hitta rätt väg i livet. Hon har förmågan att lyfta fram alla utan tanke påprestige, avund eller baktanke.

Published in: on 27 oktober 2010 at 12:44  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/10/27/en-enastaende-kvinna-som-skulle-vara-val-vard-priset-som-arets-magmakvinna-i-norrbotten/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: