Regeringen kallar det arbetslinje…..jag kallar det skadelinje.

Regeringen säger gång efter annan att arbetslinjen är det viktigaste. Att alla ska ha ett jobb. Men sällan hör man att jobbet ska vara avlönat så man kan leva på lönen. De säger inte heller att jobbet ska vara en säker arbetsplats utan arbetsskador och förslitningar eller att ingen ska behöva dö på jobbet.

De tycker inte att arbetsplatserna ska vara säkra mot arbetsskador och olyckor för då hade de aldrig tagit bort resurser för arbetsmiljöverket, eller från våra skyddsombudsutbildningar och de hade aldrig lagt ner Arbetslivsinstitutet.

Hur smart är det att arbetsplatserna är farliga riskområden……begriper de inte hur många fler som blir sjuka då och hur många fler som inte längre kan gå till jobbet. Begriper de inte vilka kostnadsökningar detta får för arbetsgivarna och samhället.

Arbetsgivarna förlorar tid och pengar och dessutom i slutänden ansiktet då människor skadas eller förolyckas på deras arbetsplats.

Människor går till jobbet rädda för att skadas eller rent av dö.

Regeringens strävan efter att få människor i arbete och deras slapphet angående arbetsmiljön är ett moment 22 som kostar samhället mycket pengar och lidande. Regeringen och arbetsgivarna tror att de hjälper arbetsgivarna att ha en billig verksamhet när den med tiden kommer att stå dem oerhört dyrt.

Inte heller i den nya budgeten finns några förslag från regeringen om att förbättra och säkerhetsställa arbetsmiljön.

En person i veckan dör på arbetet p.g.a. för dålig arbetsmiljö. Det är en person i veckan för mycket. En ansvarsfull regering som bryr sig om folket skulle genast sätta in åtgärder.

Tyvärr har vi inte en sådan regering och många kommer att få fortsätta att gå till jobbet utan att kunna vara säkra på om de någonsin kommer hem igen.

Published in: on 25 oktober 2010 at 7:25  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/10/25/regeringen-kallar-det-arbetslinje-jag-kallar-det-skadelinje/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: