Influensatider och media ropar på vargen igen…..eller hur allvarlig är den?

Läser på nätet om medias influensavarning. Årets influensa ska tydligen vara en släng av Hong Kong och ovanligt aggressiv.

Förra året kom svininfluensan och media skapade masshysteri. Var svininfluensan verkligen så allvarlig för alla eller bara för dem med redan nedsatt immunförsvar av olika anledningar? Var det all massvaccination som stoppade spridningen eller var den inte värre än en ”vanlig” influensa?

Jag har vänner som konstaterat hade svininfluensan men endast en blev allvarligt sjuk p.g.a sin astma. Övriga hade som en ”vanlig” influensa och mådde givetvis dåligt men inte livshotande. Många var de som vaccinerade sig och faktiskt blev sjuka straxt därefter. Halva skolklasser insjuknade samtidigt dagar efter sprutan.

Var då medias varning för svininfluensan starkt överdriven och endast ett försök att skapa rubriker? Är detta årets varningar ytterligare rop på vargen som inte heller denna gången kommer?

Ja då är det riktigt illa för den gången vargen verkligen kommer så är ingen beredd eller tar varningen på allvar för att alla har slutat att tro på varningarna.

Media borde ta större ansvar då de vet vilken makt de har. Att tjäna pengar på människors rädsla är skamligt.

Published in: on 23 oktober 2010 at 11:19  Comments (3)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/10/23/influensatider-och-media-ropar-pa-vargen-igen-eller-hur-allvarlig-ar-den/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 kommentarerLämna en kommentar

 1. Hej Camilla,

  ett tips, om du råkar befinna dig i närheten av Linköping den 27 oktober kan du komma förbi Allergistämman och lyssna på senaste nytt när det gäller astma/allergi och vaccin mot svininfluensan. du hittar mer info på http://www.allergistamma.org

  Läs gärna mer på min blogg http://evamariadufva.wordpress.com,

  mvh
  Eva-Maria Dufva
  Ombudsman, Astma- och Allergiförbundet

 2. […] Läs även andra bloggares åsikter om Liberaldemokraterna, svininfluensan, Liberalism, Torbjörn Jerlerup,medicin, ekonomi, EU, liberal, influensa — CW, […]

 3. En liten varning för masshysteri:

  http://ligator.wordpress.com/2010/10/31/svininfluensan-minns-ni-den/


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: