Vad händer när folket inser sanningen?

Valanalys efter valanalys kommer att presenteras framöver och många tror sig redan ha bilden klar. Jag har också min alldeles egen teori på varför vi Rödgröna förlorade valet. Den baseras helt på vad jag tror att folket lyssnade på,vad ointresse kan ställa till och vad bekanta har talat om för mig.

De allra flesta människor bryr sig om medmänniskan och ingen….inte ens en Moderat skulle lämna en ex. påkörd halvdöende människa ensam på gatan, lämnad åt sitt eget öde.

Med den insikten och tron på människan så tror många att ingen heller skulle lämna en sjuk människa utan sjukpenning……..lämnad åt sitt eget öde och förmåga att försörja sig.

Man tror att vi överdriver när vi säger att det är just vad Alliansen gör med sjuka och arbetslösa.  Man orkar inte sätta sig in i politiken och vilka konsekvenser den har utan tar för givet att alla bryr sig om medmänniskan i alla lägen. Allt detta gjorde att vissa tyckte att politiken lät likadant oavsett vilket parti som talade. Samma frågor med samma innebörd…..vilket inte kunde vara mer fel då innebörd och konsekvenserna av politiken har oerhörda skillnader mellan blocken.

Vissa unnar sig lyxen att enbart se på vilken partiledare varje parti har. Om man inte var nöjd med Mona men ändå i hjärtat alltid röstat rött innan så tittade man över blockgränsen efter just sina hjärterfrågor. Då man tyckte att allt lät lika så hade man inga problem med att byta från rött till blått.

Om man ex. har en ungdom som behöver jobb så tyckte man att Centerns förslag var bra…..jobb snabbt och unga prioriteras. Att lönerna blir låga och anställningsskyddet försvinner för de unga uppfattade man inte…..man orkade inte lyssna och inse konsekvenserna. Och definitivt inte de långsiktiga konsekvenserna…..låga löner och otrygga jobb för alla.

Sorgligt men sant att människor inte orkar sätta sig in i hur samhället ser ut och kan formas åt olika håll. Ska det verkligen behöva bli värre innan folket vaknar?!

Ännu värre är alla de egoister som begriper konsekvenserna men skiter i det för att de själva har det bra och tror sig om att klara sig i alla väder.

Vad händer sen när ungdomar får jobb men till en låg lön så att de ändå inte kan försörja sig?  Och när de blir av med jobbet för att arbetsgivaren tyckte det. Vad händer sen när en del själva drabbas av sjukdom eller arbetslöshet och får svårt att klara sig? Eller när hela jobbskatteavdraget och lite till går åt till alla nödvändiga privata försäkringar?

Vad händer när samhället visar sig vara en kall tillvaro för de allra flesta?

Jo då kommer folket att vända sig till facket och säga: ”Men gör något då!!! Hjälp oss! Strejka!”

Vi som försökte varna men tyvärr för döva öron kan inte ta ut medlemmar i politisk strejk. Majoriteten av svenska folket har valt denna politik och vi kan inte strejka mot ett demokratiskt fattat beslut. Protestera ja…..och det gör vi hela tiden.

Vi kommer att fortsätta att försöka påverka men Alliansen kommer att fortsätta att inte lyssna. Folket kommer långsamt att vakna upp när de inser att vad Alliansen sa är inte detsamma som vad de gör. Att de faktiskt lämnar människor i sticket åt sitt eget öde och förmåga att försörja sig.

Då gäller det att folket protesterar och vi kommer inte att vara sena att hålla med.

Published in: on 17 oktober 2010 at 11:18  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/10/17/vad-hander-nar-folket-inser-sanningen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. Precis så tror jag med. Sedan tror jag rödgröna samarbetet hade en del påverkan med.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: