Medias valcirkus fortsätter.

Media som så tydligt stödde en ny Reinfeldtregering fortsätter med sina dumheter efter valet. Nu backar man upp Alliansen och försöker lägga ansvaret på de Rödgröna om SD får något inflytande.

Både media och delar av Alliansen har uttryckt att Rödgröna ska ta ansvar och förhindra SD att få inflytande över politiken. Med detta menar de att vi skulle ställa oss på Alliansens sida och hålla med om vad de vill annars måste Reinfeldt söka stöd hos SD.

Till råga på eländet så hotar nu SD att om de inte får inflytande i invandrarfrågorna så kommer de att ”utpressa” regeringen i andra frågor ex. val av talman.

Milde himmel tänker man nu……..ska denna cirkus styra och leda Sverige i fyra år.

En regering som inte tar ansvar utan försöker skjuta över det jobbiga på oppositionen, ett litet vågmästarrollparti som tydligen är villiga att vända kappan efter vinden som det behagar och byta åsikt bara de får nåt att säga till om. Till detta har vi media som någon slags hejaklack till cirkusen och som bara gör allting värre. Hua……detta är vad alla varnade för innan valet men folket lyssnade inte.

Dessutom späder media på med spekulationer om att det Rödgröna samarbetet snart spricker och avgångar hit och dit.

Låt oss Rödgröna sköta vårt samarbete och vårt arbete utan medias ”vet bäst” skriverier.

Det enda rätta de Rödgröna kan göra nu är att visa oss konsekventa i vår politik och våra åsikter och inte vända kappan hur som helst. Att där det är möjligt hitta vägar till kompromisser med Alliansen. Så visar vi ansvar utan att sälja vår själ till de Borgeliga och gå ifrån det vi tror på.

Att hålla SD utanför är möjligt utan att för den skull behöva hänga Alliansen i kjolarna och tycka precis som de.

Det borde statsministern också inse. Han som nu har valt att regera med en minoritetsregering måste inse att han inte är ensam herre på täppan längre utan måste vara beredd att kompromissa. Detta utan att släppa in ett främlingsfientligt medstyre.

Published in: on 29 september 2010 at 15:30  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/09/29/medias-valcirkus-fortsatter/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: