Avgörandets timme är nära.

Om mindre än två dygn vet vi vilket samhälle folket har valt. Detta ödesval om hur vi vill att vårt land ska se ut och fungera i framtiden.

För en del låter detta fortfarande som överdrift när man säger det. De har ännu inte insett vad som sker runtomkring och hur det kan få permanenta påverkningar i samhället och som inte går att ta tillbaks om det får fortsätta.

De har inte märkt eller bryr sig om att den Svenska modellen som fått vara vår trygghet så länge nu monterats ner bit för bit. Alliansen har naggat ordentligt i den modell där gemensamma skattemedel och avgifter har finansierat sjukpenning, a-kassa och gett tillräckliga resurser till skola, vård och omsorg samt behållit balansen på arbetsmarknaden mellan parterna.

Regeringen har också i allt större utsträckning börjat sälja ut statliga företag som ger vinst tillbaka till folket och välfärden.

Utan den svenska modellen och vinst från statliga företag kommer vi ha ett helt annat samhälle. Ett samhälle där var och en får teckna försäkringar för att klara sin sjukvård, sjukpenning, a-kassa etc……om man har råd vill säga. Vilket inte alla har idag. Ett samhälle där arbetsgivarna har all makt och använder arbetare som ”slit och slängvara” med dåliga villkor på arbetsmarknaden.

Ett sådant samhälle vill inte jag ha.

Jag hoppas att fler tänker efter noga nu innan valet för efter kan det vara försent. När alla gemensamt ägda företag är sålda och den gemensamt finansierade välfärden är borta……så är den borta. Företag, skolor, äldreomsorg, sjukhus etc som sålts går inte att köpa tillbaks utan vi är i händerna på vinstdrivande ägare som stoppar vinsten i egen ficka. Folkets väl och ve finns inte på dagordningen längre…….bara plånboken.

Jag röstar rödgrönt för ett fortsatt gemensamt ägande och en fortsatt solidarisk finansiering av a-kassa och välfärd. Jag röstar rödgrönt också för att behålla balansen på arbetsmarknaden så att arbetarnas röster är det som är värt någonting. Att vi fortsätter att ha medbestämmande och en arbetsrätt värd namnet.

Published in: on 18 september 2010 at 11:31  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/09/18/avgorandets-timme-ar-nara/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: