Hur tänker de? Förmodligen som en borgare…..enbart på sig själva.

Det övergår mitt förstånd att någon så fullständigt har missat varför LO kampanjar för Socialdemokraterna. Några LO-medlemmar och centerpartister skriver i SvD att LO motarbetar medlemmarna genom att inte vara partipolitiskt obundna.

Ja det är väl för mycket att begära kanske av centerpartister att de ska ha förståelse för fackets strävan att göra det som är det bästa för alla våra medlemmar. Det som är bäst för kollektivet för det är ju det som är kärnan i det hela…..att alla medlemmars intressen tas tillvara på bästa sätt och inte bara enskilda individer.

En Borgelig politik är inget som gynnar kollektivet utan bara enskilda individer som redan har det gott ställt.

En Centerpartistisk politik är rent livsfarlig för våra medlemmar med förslag som slopad turordningsregel i LAS, lägre ingångslöner och noll anställningsskydd för unga. Vad gäller RUT-avdraget som nämns i artikeln så ska vi inte subventionera de rika för att de använder hushållsnära tjänster. Dessa pengar satsas bäst inom skola, vård och omsorg så att jobbtillfällen skapas där.

Man kan undra ur vilket perspektiv dessa människor i artikeln ser på saken?

De är medlemmar i ett fackförbund därför att de tror på kollektivets möjlighet och styrka att skapa bra villkor på våra arbetsplatser genom kollektivavtal som skyddar och stärker alla medlemmar.  Men när det gäller lagar som arbetsrätten så vill de inte att facket ska påverka dessa genom att finnas med i politiken på den sidan som lyssnar på och förstår våra frågor. Den sidan som kämpar för att ge alla bättre arbetsvillkor och fler jobb och som ser till kollektivet.

Hur får de ihop den ekvationen?

Att inte finnas på Socialdemokraternas sida hela tiden vore ju som att i en förhandling plötsligt sätta sig på arbetsgivarsidan ibland och driva deras frågor mot våra medlemmar.

Nä dessa människor som skrivit artikeln har definitivt inte kollektivet som utgångspunkt utan bara sig själva som centerpartister och möjligen arbetsgivarens. Den borgeligas trånga syn om att de som inte har ett arbete har inget värde och ska ska säga ja tack och amen till låga löner och dåliga villkor. De som har ett arbete ska sno åt sig för egen del och ytterligare tjäna pengar på svagares bekostnad.

Så funkar inte facket utan vi påverkar arbetsrätten åt det håll så att vi får villkor på arbetsmarknaden som är bra för alla medlemmar oavsett om man skulle råka vara sjuk eller arbetslös. Vi påverkar den så att vi får en trygghet och balans gentemot arbetsgivarna och så att den enskilde aldrig lämnas i sticket.

Så agerar också Socialdemokraterna……men definitivt inte Centern eller några andra Borgeliga partier.

Published in: on 15 september 2010 at 15:48  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/09/15/hur-tanker-de-formodligen-som-en-borgare-enbart-pa-sig-sjalva/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. Ditt argument bygger på detta:
    ”De är medlemmar i ett fackförbund därför att de tror på kollektivets möjlighet och styrka att skapa bra villkor på våra arbetsplatser genom kollektivavtal som skyddar och stärker alla medlemmar”

    Vilket är helt felaktigt. Man kan vara med av vilken anledning man vill. Och i princip så är det ju en tvångsanslutning. Och eftersom det antagandet är felaktigt så faller också slutsatsen att det inte är något problem att de LO-medlemmar som inte röstar på sossarna (fler än de som gör det!) måste finansiera en politisk kampanj som går mot sin egen övertygelse.

    Vem bestämmer varför jag är med i ett fackförbund? För mig är det inte ett kollektiv, det är en tjänst jag betalar för. En ren försäkring. Om jag inte tror att jag vinner på det personligen så går jag ur, så enkelt är det. Hela sossarnas (före detta) välde bygger ju på en form av tvångsanslutning till en organisation som föder sig själv.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: