Både mer pengar i plånboken och ett gemensamt samhälle med en Rödgrön regering.

Alliansen inriktar sig på individen, egoismen och sköt dig själv…..skit i andra.

Det hela går ut på att du ska se om ditt eget hus…..teckna försäkringar om dåliga tider inträffar som arbetslöshet, sjukdom och pension. Det ska inte längre vara samhället som genom skatter och solidariskt inbetalda avgifter som tar hand om dig om något inträffar. Vi ska inte heller gemensamt äga exempelvis företag som Apoteket, bilprovning, Vattenfall etc. som ger vinst till staten och placeras i den gemensamma välfärden.

Detta kallar Alliansen för valfrihet. Deras valfrihet innebär också att arbetsgivarna får mer makt när arbetsrätten försämras. Människan ska helt allena klara sig själv i alla väder.

Men är det valfrihet att inte alla har råd att se om sitt eget hus? Eller att inte alla kan få arbetsgivaren att ha rimliga villkor och löner.

Är det valfrihet att våra gemensamma tillgångar säljs ut och någon annan ”äger” Sverige?

Det tycker inte jag!

Skådespelaren Stellan Skarsgård talade i Stockholm i helgen och sa:

Jag ska rösta rödgrönt. Jag är inte partipolitiskt aktiv men detta valet är det viktigaste jag varit med om i mitt liv.

Det går inte att ta tillbaks om fyra år om vi fortsätter att tillåta Alliansen att sälja ut Sverige. Gemensamma tillgångar som ger vinst åt välfärden ska inte ägas av andra som tar vinsten själva. Om du inte är 100% säker på att utförsäljning är det bästa för Sverige så måste du rösta rödgrönt i valet.”

Om du ändå är egoist och bara bryr dig om den egna plånboken så tjänar de allra flesta arbetare på en rödgrön regering. Exemplet nedan ger en IF Metallare 800 kronor mer i plånboken.

Det finns därmed ingen som helst anledning att rösta på någonting annat än rödgrönt.

Published in: on 14 september 2010 at 15:10  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/09/14/bade-mer-pengar-i-planboken-och-ett-gemensamt-samhalle-med-en-rodgron-regering/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Mycket strunt och ljug i den här bloggen. Tabellen du visar upp och ett stort gapflabb. Jobbskatteavdraget har plötsligt IFMetall accepterat.Det var ju skattesänkningar för rika, sas det.Har ni ändrat er nu? Dessutom har man lagt in en fiktiv extra avgift för a-kassan.Varför? Man väljer väl själv om du vill utöka försäkringen? Tror ni verkligen någon går på det här? Det är ju barnsligt. Kalla in kändisar för att blåsa upp siffrorna oj oj. Och stackars Stellan hade inte koll på att det var sossarna som startade utförsäljningarna av statliga företag redan på 90-talet.

    • Finns inget som säger att vi har accepterat jobbskatteavdraget……jag bara upplyser om att det kommer att finnas kvar som i exemplet likaså upplyser jag om vad det skulle kosta om man vill ha 80% vid arbetslöshet. Det barnsliga i detta är du och din reaktion som försöker förlöjliga fakta…..ett tecken på rädsla att folk ska förstå sanningen.
      Stackars Stellan och många andra kanske visst har koll på vad Sossarna gjorde på 90-talet men vi inom Socialdemokraterna säger inte att vi alltid har gjort bäst utan vi lär av misstag och gör inte om det.
      Så gapflabba du i några dagar till och tro på dina åsikter…….så fortsätter jag med mitt och min övertygelse om att svenska folket väljer ett bättre Sverige än vad vi har nu med Alliansen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: