Så urbota korkat kan man väl inte uttala sig….jo om man inte alls fattat hur LAS fungerar.

Om man inte vet hur en lag fungerar så borde man absolut inte uttala sig om den och definitivt inte i media. Detta gjorde nu Centerpartiets arbetsmarknadspolitiska talesperson Annie Johansson i Aftonbladet idag. Hon jämför LAS turordningsregler med sportens värld och skriver bl.a följande:

Zlatan Ibrahimovic fick inte stanna i landslaget. Han var visserligen en fenomenal anfallspelare, fyrfaldigt förärad Guldbollen, vinnaren av den Italienska skytteligan 2009 och värderad till hundratals miljoner kronor. Men han var nyrekryterad, sist in i laget, och när en äldre spelare återvände efter en tids sjukdom var det bara för Zlatan att packa väskan och resa hem.

Det går inte till så här i landslaget, eller i klubbarna heller, för den delen. Men den absurda historien skildrar faktiskt vardagen för tiotusentals företagare, som omfattas av turordningsreglerna sist-in-först-ut. De kan bestämma hur många de skall anställa, de kan minska personalstyrkan efter eget omdöme. Men hur laguppställningen skall se ut efter nedskärningen, det får de inte avgöra.”

Så fungerar inte LAS heller. I förhandlingar med facket tas hänsyn till viktig kompetens och som det heter ”tillräckliga kvalifikationer”.

Men arbetsgivare och Allianspolitiker fortsätter med en dåres envishet att påstå att facket bestämmer vem som ska gå och att vi alltid oavsett vad håller på ”sist in….först ut”.

Ren lögn och rappakalja!!

Det finns ett sätt att inte vara sårbar när någon måste lämna företaget vid uppsägningar likaså finns det sätt att se till att fotbollslaget klarar sig om Zlatan råkar bryta benet eller självmant väljer att sluta. Det genom att inte satsa allt på ett kort eller en nyckelperson.

Det är ju bara att konstatera här att man i sportens värld är mycket smartare än i arbetsgivarnas värld.
Det skulle aldrig inträffa att ett lag kommer till match utan ex. målvakt. Man har varit smart och förnuftig att ha mer än en person som är kvalificerad nog. Man utsätter sig inte för det faktum att stå handfallna om en spelare försvinner. Det kallas strategi och målmedveten satsning för lagets bästa.

På arbetsmarknaden kallas det för KOMPETENSUTVECKLING!

Published in: on 07 september 2010 at 16:46  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/09/07/sa-urbota-korkat-kan-man-val-inte-uttala-sig-jo-om-man-inte-alls-fattat-hur-las-fungerar/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: