Dumsnål politik skickar folk i fattigdom.

Med 450 000 arbetslösa har regeringen ändå inte satsat pengar på jobb i välfärden, gjort offentliga investeringar eller gett särskilt stöd till byggandet. Man säger att statens finanser är goda men låter folk bli fattigare och fattigare för i deras värld räknas bara de som har ett arbete.

Alla de som inte har ett jobb har förutom den tunga bördan av att inte få arbeta, förlorat massor på regeringens politik och genom att inte ha en bra jobbpolitik så tvingar regeringen alltfler i utanförskap och fattigdom.

De säger att bidragen ska minska men deras politik har lett till att socialbidragen har ökat i 8 av 10 kommuner i landet.  Denna politik är Dumsnål och gynnar inte Sverige som helhet.

Arbetare ska inte behöva ha en så usel a-kassa att man tvingas teckna extra inkomstförsäkring. För en industriarbetare eller hotellstäderska skulle detta kosta ytterligare 600 kronor i månaden.

Sjuka ska inte tvingas gå till socialen bara för att regeringen har bestämt att sjukpenningen upphör vid ett visst datum oavsett om man är frisk eller inte.

Det blir inte fler jobb med slopad LAS eller lägre löner……det begriper ju minsta barnunge. Det gör även regeringen för de vill bara skapa hårdare konkurrens. Därför är deras jobbpolitik obefintlig och ansvarslös.

Vi måste satsa på jobben genom investeringar i välfärden och genom satsningar på utveckling och utbildning.

Vi kan inte ha en Dumsnål politik……då går det åt fanders med Sverige.

Vi måste ändra på detta nu! Vi måste alla använda vår rätt att rösta den 19 september. Inte fyra år till med Alliansen.

Published in: on 22 augusti 2010 at 18:43  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/08/22/dumsnal-politik-skickar-folk-i-fattigdom/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. det snackas ännu mer om LAS och ungdomsarbetslöshet på jobbgrillen.se. Kolla in Clara Lindblom från (V) idag tex: http://www.youtube.com/watch?v=67xqr-e0svU


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: