Sverige kan bättre!

Den här mannen är ansvarig för att en timanställd hotellstäderska betalar 405 kronor i a-kasseavgift varje månad medan många höginkomsttagare bara betalar 90 kronor. Det är Megafel!

A-kassan startades av arbetare för över hundra år sedan. De insåg att om de som arbetade lade undan pengar till dem som för dagen inte hade något arbete  så skulle även de utan arbete klara sin försörjning. Arbetarna kom också överens om vad priset på deras arbete skulle vara. De gamla Brukspatronerna kunde inte längre spela ut arbetare mot varandra genom att erbjuda jobb till den som begärde lägst i lön och resten blev utan jobb och därmed utan försörjning.

Principen gäller än idag. Vi avstår lön till a-kassan för att de som är utan arbete ska klara sin försörjning och inte börja konkurrera om jobben för allt sämre villkor.

Alliansen har medvetet börjat rasera detta. Dyr avgift och sänkt ersättning gör att många inte har råd att vara med eller inte klarar sin försörjning. Deras strategi är att ju fattigare du är…..desto lägre lön begär du för att få ett arbete. Till slut kommer människor att ta jobb under kollektivavtalsenlig lön……allt är ju bättre än noll. Alliansen gör Megafel!

Detta måste vi ändra på……innan det blir värre!

Inte fyra år till…..

Published in: on 18 augusti 2010 at 5:12  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/08/18/sverige-kan-battre/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Det är bara elände elände elände i din blogg. Männniskor blir orättvist behandlade, kan ingenting, måste få hjälp av politiker. Alla sitter fast i samma jobb, kan inte byta, fixa bättre lön, plugga, göra någonting annat. Allt är alliansens fel. Tyvärr har du fel fokus hela tiden. Sorgligt med en sådan inställning till livet.

    • Jag har just nu fokus på allt elände som finns i samhället och mycket är Alliansen som har ”fixat” så att människor har det så. Om ett litet tag kommer jag ha fokus på vad lösningen på problemen är……och det är inte Alliansens politik.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: