Det är dags nu kamrater….vi kan inte vänta!

LO slår näven ordentligt  i bordet  för att visa hur Megafel Alliansens politik är. Vi ska hjälpa till att slå…..slå så att det ekar i Rosenbad.

Bort med Alliansen från maktens boning! Bort med Alliansen från arbetarnas rättigheter och från folkets välfärd!

Det är nu kamrater det gäller. Ödesvalet är nära. Det måste vara slut med självömkan och egoism…….det är dags nu att strida för dem som har det sämre. Dags att damma av kampviljan och rusta för folkets strid.

I över hundra år har Socialdemokraterna stått upp för frihet, jämlikhet, solidaritet och demokrati.

För hundra år sedan fanns ingen välfärd utan då existerade bara ett kallt och rått klassamhälle. Bara barn som hade rika föräldrar hade möjlighet att gå i skolan. Det fanns inga pensioner, barnbidrag eller studielån. Föräldraledighet var inte att tala om. Sverige präglades av orättvisor. Det var dessa orättvisor som stärkte dåtidens arbetarrörelse och socialdemokrater i tron på att samhället måste förändras. Medlemskap i partiet sågs inte med blida ögon och om ens arbetsgivare fick reda på att man var aktiv i facket eller Socialdemokraterna riskerade man att få sparken.

För hundra år sedan riskerade vanligt folk sina arbeten och leverbröd för att få vara medlemmar i facket och partiet. Man riskerade allt för sin övertygelse om allas lika rätt till välfärd och bra villkor på arbetet.

Det är dags för oss nu kamrater……upp till kamp som vår farfar och farfarsfarfar gjorde. Upp till kamp för frihet, jämlikhet, solidaritet och demokrati för alla….oavsett plånbok.

Det är dags att sluta upp bakom LO och partiet och visa att folket är värda ett bättre Sverige.

Det är dags att ta kampen mot Borgeligheten så att våra barnbarn och barnbarnsbarnbarn får uppleva en värld av frihet, jämlikhet, solidaritet och demokrati så att de stolta kan säga att deras förfäder kämpade mot ett kallt och orättvist samhälle.

Det är dags nu kamrater att resa oss ur kylan och följa i våra förfäders fotspår……dags att sluta leden och ta kampen innan det är försent.

Vi kan inte vänta!!

Published in: on 15 augusti 2010 at 17:03  Comments (3)  

The URI to TrackBack this entry is: https://camillawedin.wordpress.com/2010/08/15/det-ar-dags-nu-kamrater-vi-kan-inte-vanta/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 kommentarerLämna en kommentar

  1. Man skrattar när man läser din gamla klasskampsretorik. Fortsätt i samma stil och du tröttar garanterat ut eventuella läsare. Liten historeilektion: Sveriges välstånd skapades av duktiga entreprenörer och företagare, samt att vi lyckades mygla oss undan två världskrig. När sedan sossarna började skatta bort och detaljreglera Sverige på 70-talet, halkade vi efter i välståndsligan.

    • Ja skrattar kanske egoisten gör som inte förstår att vi har ansvar för hela samhället och inte bara för oss själva. Tröttnar gör kanske de som inte begriper sig på solidaritet och värdet av att kämpa tillsammans.
      Men jag varken skrattar åt dagens kalla samhälle eller tröttnar på att mana till kamp för att ta tillbaks solidariteten.

  2. Och sektledaren har talat


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: